Keresés
Close this search box.

Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság Demonstrációja

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság petíció átadással egybekötött demonstrációt tartott a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért az EMMI épülete előtt.

 

Budapest, 2013. okt. 7. – Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság (amelynek tagszervezetei: Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete, Nyugdíjasok Országos Képviselete, Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete, Szociális Szakmai Szövetség, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete, Szociális Dolgozók Munkástanácsa, Autonóm Területi Szakszervezet)

15:00 órai kezdettel petíció átadással egybekötött demonstrációt tartott a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért, az ágazati bérrendezésért, valamint a kormányzattal való érdemi párbeszéd létrejöttéért; azEmberi Erőforrások Minisztériuma Bp., V. ker. Akadémia utca 3 sz. alatti épülete előtt.

A demonstráció, az ágazat dolgozóinak és ellátottjainak segélykiáltása a szociális védőháló repedéseinek befoltozásáért, a megkezdett szakmai-ágazati egyeztetésen megfogalmazott követelések teljesüléséért és az ágazat dolgozóinak 2014. évet érintő bérintézkedések pozitív irányú megváltoztatásáért!

A több száz résztvevő a Széchenyi térről vonult át az EMMI Akadémia utcai épülete elé hangos dobszóval, dudaszóval miközben „HÁLÓCSERÉT AKARUNK!” skandalumok voltak hallhatók.

A menet elején szakszervezeti vezetők és a szociális terület szakmai érdekképviseleti vezetői, kezükben a petíció és a petíciót támogató 32 802 aláírást tartalmazó nemzeti színű szalaggal átkötött kosár, mögöttük a demonstráló tömeg egy kifeszített futballhálót tartott a feje felett – mely a lyukas, foltozásra váró szociális hálót szimbolizálta – a hálón köbgyök alatt SZOCIÁLIS HÁLÓ felirat volt látható.


A résztvevők, különböző a szociális ellátórendszer intézményeinek neveit: Bölcsőde, Családsegítő szolgálat, Gyermekjóléti központ, TEGYESZ, Idősotthon, Hajléktalanszálló, Fogyatékos otthon, Pszichiátriai otthon, stb… vitték tábláikon.

A petíciót az EMMI képviseletében: Dr. Veres Gábor vette át.

A demonstrációt szolidaritási nyilatkozattal támogatta: a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, az Autonóm Szakszervezeti Tömörülés, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, az Egészségügyi Dolgozók Független Szakszervezete.

A petícióátadás után demonstráló tömeg csatlakozott a Tisztes Munka Világnapja alkalmából a hat konföderáció ifjúsági szervezetei által a Deák téren megrendezett performanszhoz.

Budapest, 2013. október 7.

Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság

Forrás és további információ: www.bddsz.hu 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.