Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság Demonstrációja

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság petíció átadással egybekötött demonstrációt tartott a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért az EMMI épülete előtt.

 

Budapest, 2013. okt. 7. – Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság (amelynek tagszervezetei: Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete, Nyugdíjasok Országos Képviselete, Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete, Szociális Szakmai Szövetség, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete, Szociális Dolgozók Munkástanácsa, Autonóm Területi Szakszervezet)

15:00 órai kezdettel petíció átadással egybekötött demonstrációt tartott a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért, az ágazati bérrendezésért, valamint a kormányzattal való érdemi párbeszéd létrejöttéért; azEmberi Erőforrások Minisztériuma Bp., V. ker. Akadémia utca 3 sz. alatti épülete előtt.

A demonstráció, az ágazat dolgozóinak és ellátottjainak segélykiáltása a szociális védőháló repedéseinek befoltozásáért, a megkezdett szakmai-ágazati egyeztetésen megfogalmazott követelések teljesüléséért és az ágazat dolgozóinak 2014. évet érintő bérintézkedések pozitív irányú megváltoztatásáért!

A több száz résztvevő a Széchenyi térről vonult át az EMMI Akadémia utcai épülete elé hangos dobszóval, dudaszóval miközben „HÁLÓCSERÉT AKARUNK!” skandalumok voltak hallhatók.

A menet elején szakszervezeti vezetők és a szociális terület szakmai érdekképviseleti vezetői, kezükben a petíció és a petíciót támogató 32 802 aláírást tartalmazó nemzeti színű szalaggal átkötött kosár, mögöttük a demonstráló tömeg egy kifeszített futballhálót tartott a feje felett – mely a lyukas, foltozásra váró szociális hálót szimbolizálta – a hálón köbgyök alatt SZOCIÁLIS HÁLÓ felirat volt látható.


A résztvevők, különböző a szociális ellátórendszer intézményeinek neveit: Bölcsőde, Családsegítő szolgálat, Gyermekjóléti központ, TEGYESZ, Idősotthon, Hajléktalanszálló, Fogyatékos otthon, Pszichiátriai otthon, stb… vitték tábláikon.

A petíciót az EMMI képviseletében: Dr. Veres Gábor vette át.

A demonstrációt szolidaritási nyilatkozattal támogatta: a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, az Autonóm Szakszervezeti Tömörülés, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, az Egészségügyi Dolgozók Független Szakszervezete.

A petícióátadás után demonstráló tömeg csatlakozott a Tisztes Munka Világnapja alkalmából a hat konföderáció ifjúsági szervezetei által a Deák téren megrendezett performanszhoz.

Budapest, 2013. október 7.

Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság

Forrás és további információ: www.bddsz.hu 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk