Keresés
Close this search box.

A víz emberi jog! Water is a Human Right !

Ezzel a címmel indult el az Európai Polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése. Célja, hogy felhívja az Európai Bizottság figyelmét, hogy a víz és a szennyvízhálózathoz való hozzáférés legyen mindenki számára elérhető.

A Víz és a szennyvízhálózat emberi jog! A Víz egy nyilvános jó, nem árucikk!

Ezzel a címmel indult el az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség Európai Polgári kezdeményezése. Célja, hogy felhívja az Európai Bizottság figyelmét, hogy a víz és a szennyvízhálózathoz való hozzáférés – megfelelő törvények megalkotásával – legyen emberi jog.

  1. Az EU intézményei és a Tagállamok kötelesek legyenek minden lakosnak a vízhez és szennyvízhálózathoz való hozzáférési jogát biztosítani.
  2. A vízkészlet és a vízkészlet kezelése ne legyen“belső piaci szabályozás”-nak alávetve és a vízszolgáltatása ne legyen liberalizáció tárgya.
  3. Az EU megnövelje erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a vízhez és szennyvízhálózathoz univerzális hozzáférhetőséget érjen el.

Ahhoz, hogy az európai uniós népszavazás eredményes legyen és mód nyíljék ezen garanciákat adó törvények megalkotására 1 millió uniós aláírás szükséges. Ezért indította az EPSU – melynek a SZEF tag KKDSZ is tagja – az egész unióra kiterjedő aláírásgyűjtést.

Tovább az eredeti Water is a Human Right ! oldalra: http://www.right2water.eu/ A linkre kattintva közvetlenül, elektronikusan is aláírható a hitelesített aláírásgyűjtő-ív: magyar nyelvű oldal az aláíráshoz.

Kérjük, írja alá!.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Elindult a munkaképesség-vizsgálat projektünk

2024. április 12-én elindult a SZEF Szervezkedő munkavédelem: Munkaképesség-vizsgálat projektje. A személyes megkeresésen alapuló, papíralapú mérésbe több tagszervezetünk, több mint 30 aktivistája kapcsolódott be és előreláthatólag 1000-1200 munkavállalót vonnak be

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás