A víz emberi jog! Water is a Human Right !

Ezzel a címmel indult el az Európai Polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése. Célja, hogy felhívja az Európai Bizottság figyelmét, hogy a víz és a szennyvízhálózathoz való hozzáférés legyen mindenki számára elérhető.

A Víz és a szennyvízhálózat emberi jog! A Víz egy nyilvános jó, nem árucikk!

Ezzel a címmel indult el az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség Európai Polgári kezdeményezése. Célja, hogy felhívja az Európai Bizottság figyelmét, hogy a víz és a szennyvízhálózathoz való hozzáférés – megfelelő törvények megalkotásával – legyen emberi jog.

  1. Az EU intézményei és a Tagállamok kötelesek legyenek minden lakosnak a vízhez és szennyvízhálózathoz való hozzáférési jogát biztosítani.
  2. A vízkészlet és a vízkészlet kezelése ne legyen“belső piaci szabályozás”-nak alávetve és a vízszolgáltatása ne legyen liberalizáció tárgya.
  3. Az EU megnövelje erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a vízhez és szennyvízhálózathoz univerzális hozzáférhetőséget érjen el.

Ahhoz, hogy az európai uniós népszavazás eredményes legyen és mód nyíljék ezen garanciákat adó törvények megalkotására 1 millió uniós aláírás szükséges. Ezért indította az EPSU – melynek a SZEF tag KKDSZ is tagja – az egész unióra kiterjedő aláírásgyűjtést.

Tovább az eredeti Water is a Human Right ! oldalra: http://www.right2water.eu/ A linkre kattintva közvetlenül, elektronikusan is aláírható a hitelesített aláírásgyűjtő-ív: magyar nyelvű oldal az aláíráshoz.

Kérjük, írja alá!.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk