Éljenek a bőlcsödei dolgozók!

A Bölcsődék Napja alkalmából a SZEF köszönti a bölcsődei dolgozókat és szakszervezetüket a BDDSZ-t!

Ma van a Bölcsődék Napja Magyarországon. 1852-ben e napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten, a Kalap utcában. A Bölcsődék Napja 2010-től államilag elismert ünnep, amelyet miniszteri rendelet szabályoz.

Varga László elnök a SZEF nevében ebből az alkalomból köszönti a SZEF tagszervezetének, a Bölcsödei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) tagjait, illetve minden egyes magyarországi bölcsőde dolgozóit: 

Budapest, 2013. április 19. 

Szűcs Viktória

BDDSZ elnök

Részére

Tisztelt Elnök Asszony!

Kedves Viktória!

A Bölcsődék Napja alkalmából tisztelettel köszöntelek és egyben üdvözlöm a magyarországi bölcsődék valamennyi dolgozóját és a BDDSZ tagjait.

A bölcsődék mai helyzete mutatja meg az elmúlt két évtized politikai elitjének és a mindenkori kormánynak a közszolgálatok és a közszférával kapcsolatos gyakorlati hozzáállását.

Miközben mindenki tudja és hangoztatja, hogy mennyire fontos a gyermekek nevelése a bölcsődei férőhelyek számának növelése, érdemi intézkedések nem, vagy alig tapasztalhatóak, érzékelhető „növekedés’’ gyakorlatilag csak a térítési díjakban tapasztalható. Az elvárások, a feladatok, az elvégzendő munka — a közszolgálat szinte minden területéhez hasonlóan — folyamatosan növekednek. A megbecsülés, a tisztes megélhetést biztosít keresetek csökkennek, az infláció és a több éve tartó bérbefagyasztás közös hatása miatt.

A Bölcsődék Napja alkalmából is szeretném kifejezni a SZEF szolidaritását szakszervezetetek erőfeszítéseivel és bízom benne, hogy nem csak az ünnepnapon, hanem a hétköznapokban is megkapja a magyar bölcsődék összessége azt a döntéshozói és fenntartói figyelmet, amit méltán megérdemel.

Baráti üdvözlettel:

Varga László

SZEF elnök

 

A BDDSZ elnökének, Szűcs Viktóriának a köszöntője a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a