Éljenek a bőlcsödei dolgozók!

A Bölcsődék Napja alkalmából a SZEF köszönti a bölcsődei dolgozókat és szakszervezetüket a BDDSZ-t!

Ma van a Bölcsődék Napja Magyarországon. 1852-ben e napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten, a Kalap utcában. A Bölcsődék Napja 2010-től államilag elismert ünnep, amelyet miniszteri rendelet szabályoz.

Varga László elnök a SZEF nevében ebből az alkalomból köszönti a SZEF tagszervezetének, a Bölcsödei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) tagjait, illetve minden egyes magyarországi bölcsőde dolgozóit: 

Budapest, 2013. április 19. 

Szűcs Viktória

BDDSZ elnök

Részére

Tisztelt Elnök Asszony!

Kedves Viktória!

A Bölcsődék Napja alkalmából tisztelettel köszöntelek és egyben üdvözlöm a magyarországi bölcsődék valamennyi dolgozóját és a BDDSZ tagjait.

A bölcsődék mai helyzete mutatja meg az elmúlt két évtized politikai elitjének és a mindenkori kormánynak a közszolgálatok és a közszférával kapcsolatos gyakorlati hozzáállását.

Miközben mindenki tudja és hangoztatja, hogy mennyire fontos a gyermekek nevelése a bölcsődei férőhelyek számának növelése, érdemi intézkedések nem, vagy alig tapasztalhatóak, érzékelhető „növekedés’’ gyakorlatilag csak a térítési díjakban tapasztalható. Az elvárások, a feladatok, az elvégzendő munka — a közszolgálat szinte minden területéhez hasonlóan — folyamatosan növekednek. A megbecsülés, a tisztes megélhetést biztosít keresetek csökkennek, az infláció és a több éve tartó bérbefagyasztás közös hatása miatt.

A Bölcsődék Napja alkalmából is szeretném kifejezni a SZEF szolidaritását szakszervezetetek erőfeszítéseivel és bízom benne, hogy nem csak az ünnepnapon, hanem a hétköznapokban is megkapja a magyar bölcsődék összessége azt a döntéshozói és fenntartói figyelmet, amit méltán megérdemel.

Baráti üdvözlettel:

Varga László

SZEF elnök

 

A BDDSZ elnökének, Szűcs Viktóriának a köszöntője a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk