Keresés
Close this search box.

Éljenek a bőlcsödei dolgozók!

A Bölcsődék Napja alkalmából a SZEF köszönti a bölcsődei dolgozókat és szakszervezetüket a BDDSZ-t!

Ma van a Bölcsődék Napja Magyarországon. 1852-ben e napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten, a Kalap utcában. A Bölcsődék Napja 2010-től államilag elismert ünnep, amelyet miniszteri rendelet szabályoz.

Varga László elnök a SZEF nevében ebből az alkalomból köszönti a SZEF tagszervezetének, a Bölcsödei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) tagjait, illetve minden egyes magyarországi bölcsőde dolgozóit: 

Budapest, 2013. április 19. 

Szűcs Viktória

BDDSZ elnök

Részére

Tisztelt Elnök Asszony!

Kedves Viktória!

A Bölcsődék Napja alkalmából tisztelettel köszöntelek és egyben üdvözlöm a magyarországi bölcsődék valamennyi dolgozóját és a BDDSZ tagjait.

A bölcsődék mai helyzete mutatja meg az elmúlt két évtized politikai elitjének és a mindenkori kormánynak a közszolgálatok és a közszférával kapcsolatos gyakorlati hozzáállását.

Miközben mindenki tudja és hangoztatja, hogy mennyire fontos a gyermekek nevelése a bölcsődei férőhelyek számának növelése, érdemi intézkedések nem, vagy alig tapasztalhatóak, érzékelhető „növekedés’’ gyakorlatilag csak a térítési díjakban tapasztalható. Az elvárások, a feladatok, az elvégzendő munka — a közszolgálat szinte minden területéhez hasonlóan — folyamatosan növekednek. A megbecsülés, a tisztes megélhetést biztosít keresetek csökkennek, az infláció és a több éve tartó bérbefagyasztás közös hatása miatt.

A Bölcsődék Napja alkalmából is szeretném kifejezni a SZEF szolidaritását szakszervezetetek erőfeszítéseivel és bízom benne, hogy nem csak az ünnepnapon, hanem a hétköznapokban is megkapja a magyar bölcsődék összessége azt a döntéshozói és fenntartói figyelmet, amit méltán megérdemel.

Baráti üdvözlettel:

Varga László

SZEF elnök

 

A BDDSZ elnökének, Szűcs Viktóriának a köszöntője a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik