Együtt egy jobb jövőért!

Ezzel a jelmondattal szervez demonstrációt az ETUC a március 14-15-re tervezett Európai Csúcstalálkozó első napjára, melynek célja a megszorítások elleni tiltakozás, illetve hogy felhívják a figyelmet arra, hogy munkahelyeket kell teremteni

Ezzel a jelmondattal szervez demonstrációt az ETUC a március 14-15-re tervezett Európai Csúcstalálkozó első napjára, melynek célja a megszorítások elleni tiltakozás, illetve hogy felhívják a figyelmet arra, hogy munkahelyeket kell teremteni a fiatal munkavállalóknak.

Az ETUC véleménye szerint mivel beigazolódott, hogy a megszorítások politikája nem működik, sürgős irányváltásra van szükség.

Az egyik cselekvési prioritás a fiatalok munkához juttatása kell, hogy legyen, mivel ők fizetik a legnagyobb árat a válság és a megszorítások idején. Ennek hangsúlyozására mozgósít az ETUC a belga szakszervezetekkel együtt (FGTB / ABVV, CSC / ACV, CGSLB / ACLVB) március 14-én az EU-negyedben, Brüsszelben.

A fiatalok jobban ki vannak téve a munkanélküliség veszélyének, mint bármely más korcsoport. A munkanélküliség robbanásszerű növekvése és a növekvő bizonytalanság az európai fiatalok számára fenntarthatatlan helyzetet eredményezett. Az európai társadalom egyensúlya felbomlott. Csak a gazdasági és politikai kormányzás megváltoztatása által javítható a foglalkoztatottság és képzés a fiatalok számára.

2012 decemberében  5,702 millió 25 éve alatti fiatal volt munkanélküli az Európai Unióban. Szükség van beruházásokra, hogy a fiatalok képzéshez és a minőségi munkahelyeknek juthassanak.

Együtt egy jobb jövőért: Nem a megszorításokra! Több munkahelyeket a fiatalok számára!

Az esemény posztere a csatolmányban található.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az