Keresés
Close this search box.

Üdvözöltjük az Alkotmánybíróság döntését

A SZEF megelégedéssel vette tudomásul, hogy az Alkotmánybíróság még kihirdetés előtt megsemmisítette a választási regisztrációs eljárási szabályokat.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) megelégedéssel vette tudomásul, hogy az Alkotmánybíróság szakmai tekintélyét megőrizve, a közvélemény várakozásának megfelelően még kihirdetés előtt megsemmisítette a választási regisztrációs eljárási szabályokat.

Józan gondolkodású magyar állampolgár ezt várta, bízott ebben. Ahogyan abban is, hogy a FIDESZ egyre csökkenő erejével, kényszerűen beletörődik ebbe a döntésbe. A mai napon egy pillanatra megállt a jogállam pusztulásának folyamata.

A SZEF hosszú listán tudja sorolni azokat a területeket, amelyeken hasonló lépésekre van szükség: meg kell állítani a közoktatás szétzilálását,  az egészségügy romlását, rendezni kell a közalkalmazottak béreit, újra kell teremteni a közmédiát, ismét átgondolni a nyugdíj melletti foglakoztatás lehetőségét – hogy csak néhányat említsünk. A politikai erőt és a demokrácia iránti elkötelezettséget az mutatná, ha a kormány további területeken is engedne a közvélemény nyomásának, elfogadná az egyes területek szakértő partnereinek véleményét, és a realitások mentén cselekedne.

Varga László

SZEF elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Elindult a munkaképesség-vizsgálat projektünk

2024. április 12-én elindult a SZEF Szervezkedő munkavédelem: Munkaképesség-vizsgálat projektje. A személyes megkeresésen alapuló, papíralapú mérésbe több tagszervezetünk, több mint 30 aktivistája kapcsolódott be és előreláthatólag 1000-1200 munkavállalót vonnak be

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás