A közszektor a válság idején, fiskális paktum és a szakszervezetek szerepe

Beszámoló és szakmai anyagok a FES workshopjáról

A Friedrich Ebert Alapítvány 2012. szeptember 24-25-én Berlinben „A közszektor a válság idején & fiskális paktum és a szakszervezetek szerepe” címmel szakmai workshopot rendezett.
A workshopon négy ország beszámolójára került sor: Magyarország, Lengyelország, Spanyolország és Németország. Az ország-jelentések első részében egyetemi oktatók és kutatók mutatták be országuk helyzetét, amit a szakszervezeti előadók korreferátuma követett.
Az előadókon kívül a FES illetékes szakértői és néhány felkért külső szakember vett részt, összesen 17 fő.

Az egyes előadások magyar nyelven:

 

 

 

 

 

A szervezők az alábbi kérdésekre keresték a választ:

    1. Melyek voltak a legfontosabb változások a közszférában elmúlt években?

 

    1. Milyen hatása volt az európai válságnak a közszférára? A válság megváltoztatta-e a történések irányát és sebességét, vagy ezek attól viszonylag függetlenül zajlottak?

 

    1. Miként próbálnak a szakszervezetek reagálni a fejleményekre, illetve mennyire érintette őket?

 

  1. Melyek a közszféra és a szakszervezetek legnagyobb kihívásai a közeljövőben?

Részletes program

A rendezvényen a SZEF képviseletében Dr. Agg Géza vett részt, akinek rövid beszámolója a csatolmányban olvasható, az általa készített és bemutatott háttéranyag pedig elérhető itt: magyar nyelven, angol nyelven.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a