A “három csapás” napja

SZEF Közlemény a hétfői parlamenti ülésen történtekkel kapcsolatban

Az Országgyűlés tegnapi ülése a „három csapás” napjaként kerülhet be a magyar parlamentarizmus történetébe.

Első csapás: a minimális szakmai egyetértés hiánya ellenére megszavazták a közoktatási intézmények állami fenntartásba vételéről szóló törvényjavaslatot.
Második csapás: a szakértői és a politikai tiltakozások semmibe vételével elfogadták a választási eljárási törvényt, veszélyeztetve ezzel a szabad és demokratikus választásokat.
Harmadik csapás: a magyar történelem és parlamentarizmus legsötétebb korszakaira emlékeztető rasszista megnyilvánulás hangozhatott el, érdemi helyszíni reakció nélkül a T. Házban.

A jelenleg működő „bólogató országgyűlés” már arra sem képes, hogy az ülésteremben elhangzó minősíthetetlen kijelentésekre reagáljon, tiltakozzon, politikusaink a parlamenti színjátéknak lassan a látszatát sem őrzik meg.

Számunkra mindez elfogadhatatlan.

Felhívjuk az Országgyűlés, a Kormány figyelmét, hogy változtassanak a jogalkotás elfogadhatatlan módján, és határolódjanak el mindenfajta kisebbségellenes megnyilatkozástól.

Kérjük a Köztársasági Elnök Urat, hogy élve törvény adta lehetőségével, kezdeményezzen alkotmánybírósági normakontrollt az elfogadott törvényekkel kapcsolatban.

Budapest, 2012. november 27.

Varga László
elnök

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk