Keresés
Close this search box.

A “három csapás” napja

SZEF Közlemény a hétfői parlamenti ülésen történtekkel kapcsolatban

Az Országgyűlés tegnapi ülése a „három csapás” napjaként kerülhet be a magyar parlamentarizmus történetébe.

Első csapás: a minimális szakmai egyetértés hiánya ellenére megszavazták a közoktatási intézmények állami fenntartásba vételéről szóló törvényjavaslatot.
Második csapás: a szakértői és a politikai tiltakozások semmibe vételével elfogadták a választási eljárási törvényt, veszélyeztetve ezzel a szabad és demokratikus választásokat.
Harmadik csapás: a magyar történelem és parlamentarizmus legsötétebb korszakaira emlékeztető rasszista megnyilvánulás hangozhatott el, érdemi helyszíni reakció nélkül a T. Házban.

A jelenleg működő „bólogató országgyűlés” már arra sem képes, hogy az ülésteremben elhangzó minősíthetetlen kijelentésekre reagáljon, tiltakozzon, politikusaink a parlamenti színjátéknak lassan a látszatát sem őrzik meg.

Számunkra mindez elfogadhatatlan.

Felhívjuk az Országgyűlés, a Kormány figyelmét, hogy változtassanak a jogalkotás elfogadhatatlan módján, és határolódjanak el mindenfajta kisebbségellenes megnyilatkozástól.

Kérjük a Köztársasági Elnök Urat, hogy élve törvény adta lehetőségével, kezdeményezzen alkotmánybírósági normakontrollt az elfogadott törvényekkel kapcsolatban.

Budapest, 2012. november 27.

Varga László
elnök

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.