Keresés
Close this search box.

A PHDSZSZ közleménye

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szakszervezetei nevében elutasítjuk azokat a lépéseket, amelyekkel az alap vezetése igyekezett véget vetni Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke, és a hozzá csatlakozók demonstrációjának.

Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a demonstrációval meggyőződésünk, hogy mindenkinek joga a tiltakozás e módjának alkalmazása és aránytalannak, egyben célszerűtlennek tartjuk az eszközöket, amelyeket az alap vezetése alkalmaz ez ügyben. Túlzás, hogy 50 millió forintért az egyébként is látható Budai hegyeket ábrázoló műalkotást rendel az alap e célból, vagy kültéri fotókiállítást szervez, miközben anyagi okokra hivatkozva létszámleépítést tervez – ez tíz ember bérköltsége egy évben.

Ugyancsak felesleges pénzkidobásnak tartjuk a kordonokat és a biztonsági személyzet foglalkoztatását ez ügyben. Ez újabb 10 ember bérköltsége legalább. Megértve, hogy egy intézmény vezetése nem örül annak, ha vele egyet nem értő véleményt fejeznek ki folyamatosan az épülete előtt, de ez a demokratikus játékszabályok keretein belül olyan dolog, amit el kell viselni. Mellesleg szerintünk az intézmény hírnevének is többet árt, ha erőszakos fellépéssel esetleg sikerül ellehetetlenítenie a demonstrációt, mintha elviseli azt. Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy a demonstrációval kapcsolatos minden lépésénél részesítse előnyben a békés eszközöket és szigorúan maradjon a törvényesség talaján!

Kiadó: Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége PHDSZSZ

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros