A törvényalkotás hibáinak kijavítására készül a KOMT

Az idei évben életbe lépett jogszabályváltozások a közalkalmazottak munkakörülményeit is folyamatosan befolyásolják, és a tapasztalatok szerint a módosítások számos hibát, joghézagot tartalmaznak.

A vétkes hanyagsággal üzemelő törvényalkotás hibáinak foltozgatására készül mai ülésén a KOMT. Az idei évben életbe lépett jogszabályváltozások a közalkalmazottak munkakörülményeit is folyamatosan befolyásolják, és a tapasztalatok szerint a módosítások számos hibát, joghézagot tartalmaznak.

A munkavállalói oldal kezdeményezésére ülést tart a Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa (KOMT). A háromoldalú tárgyaláson a közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti szövetségeken kívül a kormány és az önkormányzatok tárgyalócsoportja egyeztet a közalkalmazottakat érintő kérdésekben.

Az idén életbe lépett Munka Törvénykönyve és a megváltoztatott Közalkalmazottak jogállását szabályozó törvény számos hibát, téves hivatkozást, joghézagot és tévedést tartalmaz. A KOMT munkavállalói oldala által elkészített vitaanyag háromféle problémakört tartalmaz.

Az elsőben a sietős és összehangolatlan jogalkotás következtében jogértelmezéssel nem javítható problémák szerepelnek (a felmondás fogalma, az átlagkereset értéke stb.), amelyek jogszabály módosítást igényelnek.

Külön fejezetbe kerültek azok a témakörök, amelyek alkalmazásához minél előbb valamiféle közös értelmezést kell kialakítani (pl. kollektív szerződés, rendkívüli felmondás stb.), mivel ezek napi használatában már ma is jelentős értelmezési különbségek tapasztalhatóak.

Harmadikként a munkavállalói oldal felveti azokat a szabályokat, amelyek vitatható, hátrányos rendelkezéseket tartalmaznak.

Varga László

SZEF elnök

A munkavállalói oldal előterjesztése teljes terjedelmében elolvasható:

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk