Gyászjelentés: Kozma Károly

Hosszan tartó, súlyos betegség után szombat délután meghalt Kozma Károly, a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének főtitkára, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) ügyvivője.

Hosszantartó súlyos betegség után 64 éves korában elhunyt Kozma Károly, a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének főtitkára, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) ügyvivője.

Kozma Károly bölcsész végzettséget szerzett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, 1975-1987 között igazgatási területén dolgozott a kulturális minisztériumban, ezután a Pest Megyei Moziüzemi Vállalatot vezette 1992-ig.

1988 és 1992 között társelnöke a Filmművészek és Filmalkalmazottak Szakszervezetének. A Művészeti Szakszervezetek Szövetségében 1992-től megszakítás minden kongresszuson a szervezet főtitkárává választották.

A SZEF ügyvivője lett 1995-ben és a SZEF képviselője a szakszervezetek vagyonügyeivel foglalkozó, a Vagyont Ideiglenesen Kezelő Szervezet (VIKSZ) Igazgató Tanácsában, és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) Kuratóriumában.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Bizottságának 2009 óta tagja, továbbá 1993-2008 között több ciklusban tagja illetve elnöke volt az NKA Mozgókép szakmai kollégiumának.

Emellett tanított az Eszterházy Károly Főiskolán és a Szent István Egyetemen, továbbá film- és video-ügyekben igazságügyi és szakoktatási szakértői munkát végzett.

Kozma Károlyt a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Budapest, 2012. szeptember 22.

dr. Gyimesi László

elnök

Művészeti Szakszervezetek Szövetsége

Varga László

elnök

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk