Gyászjelentés: Kozma Károly

Hosszan tartó, súlyos betegség után szombat délután meghalt Kozma Károly, a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének főtitkára, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) ügyvivője.

Hosszantartó súlyos betegség után 64 éves korában elhunyt Kozma Károly, a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének főtitkára, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) ügyvivője.

Kozma Károly bölcsész végzettséget szerzett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, 1975-1987 között igazgatási területén dolgozott a kulturális minisztériumban, ezután a Pest Megyei Moziüzemi Vállalatot vezette 1992-ig.

1988 és 1992 között társelnöke a Filmművészek és Filmalkalmazottak Szakszervezetének. A Művészeti Szakszervezetek Szövetségében 1992-től megszakítás minden kongresszuson a szervezet főtitkárává választották.

A SZEF ügyvivője lett 1995-ben és a SZEF képviselője a szakszervezetek vagyonügyeivel foglalkozó, a Vagyont Ideiglenesen Kezelő Szervezet (VIKSZ) Igazgató Tanácsában, és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) Kuratóriumában.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Bizottságának 2009 óta tagja, továbbá 1993-2008 között több ciklusban tagja illetve elnöke volt az NKA Mozgókép szakmai kollégiumának.

Emellett tanított az Eszterházy Károly Főiskolán és a Szent István Egyetemen, továbbá film- és video-ügyekben igazságügyi és szakoktatási szakértői munkát végzett.

Kozma Károlyt a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Budapest, 2012. szeptember 22.

dr. Gyimesi László

elnök

Művészeti Szakszervezetek Szövetsége

Varga László

elnök

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.