Pedagógus Napi tüntetés

Június 3-án 5 szakszervezet szervez közös demonstrációt a köznevelési törvény ellen tiltakozva

A közoktatásban működő öt ágazati szakszervezet a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Magyar Zene és Táncművészek Szakszervezete, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete Pedagógusnapon, 2012. június 3-án (vasárnap) ismét tiltakozó demonstrációt szervez a magyar közoktatásért.

Meggyőződésük, hogy a közoktatás és a szakképzés területén tervezett változtatások következményei jóvátehetetlen károkat fognak okozni, amely nemcsak a tanulókat, a közoktatás dolgozóit, hanem az egész társadalmat is érintik.

Ezért megmozdulásuk fő célkitűzése a köznevelési és szakképzési törvény bevezetésének egy évvel történő elhalasztása és átdolgozása, valamint a közszféra munkavállalóinak 20%-os bértábla emelése 2013. január 1-jétől.

A közoktatásról úgy gondolkoznak, hogy az nemcsak a pedagógusok ügye, az oktatás az egész társadalom ügye, az egyik legfontosabb közügy!

Ezt a felelősséget átérezve és egyben ennek a felelősségnek a terhével kérnek mindenkit, hogy csatlakozzon az akcióhoz.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szolidaritást vállal a demonstrálókkal, minden lehetséges eszközzel támogatja a szervezőket és erre kéri tagszervezeteit is!

Kép

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk