Pedagógus Napi tüntetés

Június 3-án 5 szakszervezet szervez közös demonstrációt a köznevelési törvény ellen tiltakozva

A közoktatásban működő öt ágazati szakszervezet a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Magyar Zene és Táncművészek Szakszervezete, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete Pedagógusnapon, 2012. június 3-án (vasárnap) ismét tiltakozó demonstrációt szervez a magyar közoktatásért.

Meggyőződésük, hogy a közoktatás és a szakképzés területén tervezett változtatások következményei jóvátehetetlen károkat fognak okozni, amely nemcsak a tanulókat, a közoktatás dolgozóit, hanem az egész társadalmat is érintik.

Ezért megmozdulásuk fő célkitűzése a köznevelési és szakképzési törvény bevezetésének egy évvel történő elhalasztása és átdolgozása, valamint a közszféra munkavállalóinak 20%-os bértábla emelése 2013. január 1-jétől.

A közoktatásról úgy gondolkoznak, hogy az nemcsak a pedagógusok ügye, az oktatás az egész társadalom ügye, az egyik legfontosabb közügy!

Ezt a felelősséget átérezve és egyben ennek a felelősségnek a terhével kérnek mindenkit, hogy csatlakozzon az akcióhoz.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szolidaritást vállal a demonstrálókkal, minden lehetséges eszközzel támogatja a szervezőket és erre kéri tagszervezeteit is!

Kép

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és