Legutóbbi “levelezésünk” Orbán Viktor miniszterelnök úrral

Legutóbbi Orbán Viktorhoz címzett levelünkre előbb titkárságvezetője, majd Czomba Sándor válaszolt

A SZEF 2012. február 13-án már megpróbálta levélben felvenni a kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök úrral. Akkor a közszolgálatok egyre rosszabb helyzetére igyekeztünk felhívni a figyelmet és személyes egyeztetésre invitáltuk a miniszterelnököt.

Erre a levélre február 27-én Bali Gabriella titkárságvezető válaszolt, arról tájékoztatva bennünket, hogy levelünket illetékességből továbbították azt a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, Matolcsy György miniszter úrhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium részéről végül Czomba Sándor államtitkár válaszolt 2012. március 26.-i keltezéssel, mely levelet április 5-én kaptunk kézhez.

Ezek után a SZEF Ügyvivő Testülete úgy döntött, h reagál Czomba úr levelére és személyes konzultációra hívja az érdekegyeztetés rendszerében történt változásokról, ezen belül is különösen a közszolgálatokat érintő kérdésekről.

Valamint elkerülendő az “illetékességből” történő továbbutalást, ez alkalommal nyílt levélben fordultunk Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, továbbra is tisztes közszolgálatokat és érdekegyeztetést kérve.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és