Legutóbbi “levelezésünk” Orbán Viktor miniszterelnök úrral

Legutóbbi Orbán Viktorhoz címzett levelünkre előbb titkárságvezetője, majd Czomba Sándor válaszolt

A SZEF 2012. február 13-án már megpróbálta levélben felvenni a kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök úrral. Akkor a közszolgálatok egyre rosszabb helyzetére igyekeztünk felhívni a figyelmet és személyes egyeztetésre invitáltuk a miniszterelnököt.

Erre a levélre február 27-én Bali Gabriella titkárságvezető válaszolt, arról tájékoztatva bennünket, hogy levelünket illetékességből továbbították azt a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, Matolcsy György miniszter úrhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium részéről végül Czomba Sándor államtitkár válaszolt 2012. március 26.-i keltezéssel, mely levelet április 5-én kaptunk kézhez.

Ezek után a SZEF Ügyvivő Testülete úgy döntött, h reagál Czomba úr levelére és személyes konzultációra hívja az érdekegyeztetés rendszerében történt változásokról, ezen belül is különösen a közszolgálatokat érintő kérdésekről.

Valamint elkerülendő az “illetékességből” történő továbbutalást, ez alkalommal nyílt levélben fordultunk Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, továbbra is tisztes közszolgálatokat és érdekegyeztetést kérve.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk