Elvitték! Elvették! Lecserélik! Lemondott! Kizárják?

Öt szó, öt nap a múlt hét csütörtöktől máig (2012. március 29. – április 2.). Apróságok. Önmagukban talán nem is érdekesek, együtt viszont a legborzasztóbb diagnózis.

Aki ezek után az összes szót értelmezni tudja, behelyettesítve a felkiáltójelek és a kérdőjel mögött álló eseménnyel, vehet magának valamelyik bevásárlóközpontban egy szelet csokoládét. A gyengébbek kedvéért, ők legalább nem veszélyeztetik a túlzott édességfogyasztással az egészségüket, oldjuk fel a címszavak mögött rejlő cseppet sem talányt!

Elvittek egy szobrot, elvettek egy doktorit, lecserélnek néhány asztalt, lemondott egy rektor és kizárhatnak egy budapesti párvezetőt.

Nem lényeges milyen szobor, milyen doktori, milyen asztal, melyik rektor és melyik párt, hiszen lehetne bármelyik.

Tulajdonképpen az sem érdekes, hogy melyik ország, legfeljebb csak nekünk, akik itt élünk, akik úgy gondoljuk, „nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország” (Radnóti Miklós: Nem tudhatom). Lehet, hogy a doktoriban is így kellett volna?

Van egy másik szobor, ül a Duna-parton – kis képzavarral, igazából áll, mert a szobrok állni szoktak a testtartásuktól függetlenül –, akit ábrázol, egyszer, illetve vélhetően többször, de egyszer nagyon, tényleg ült a Duna-parton. Elmerengett, írt egy nagyot, nem doktorit, hanem verset. Sok okos sor mellett van benne egy ideillő „fecseg a felszín, hallgat a mély”.

Ha már „irodalomórát” tartunk, záródjon ez a fecsegés egy másik költő, másik sorával: „azért a víz az úr!”

láva

Lábjegyzet: Az idézőjelbe tett verssorok költőit fejtse meg az olvasó! Küldje be a hozzá legközelebb eső kormányhivatalba. Az első száz beküldő dedikált Alaptörvényt kap.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk