Évzáró a független médiában?

Az év vége „furcsa” fejleményeket hozott a médiában. Éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetőket, az Alkotmánybíróság által részben megsemmisített médiatörvényt, valamint új szolgáltatóknak ítélt frekvenciákat, amivel többek közt kiiktatják az éterből a Klubrádiót.

Azt a rádiót, amely a kezdet kezdetén szinte egyedüliként adott hírt az éhségsztrájkról és a Szolidaritás.hu című műsorán keresztül azon kevés médiumok közé tartozik, amelyekben megszólalhatnak a szakszervezetek, a szakszervezeti vezetők.

Önhitt dolog lenne azt gondolni, hogy a hatalom ezektől a szakszervezeti megszólalásoktól fél. De ezek a megszólalások is részei annak a független és szabad hangnak, amit a médiatörvénnyel ez a hatalom és az ezzel törvénnyel felkent kiszolgálói el akarnak hallgattatni.

A demokrácia megőrzése társadalmi szolidaritást igényel a sztrájkolókkal, az elhallgatásra kényszerülőkkel. Mi szolidárisak vagyunk. 2012. a cselekvő szolidaritás éve lehet. Tartunk tőle, hogy nem csak a médiában.

láva

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább