Évzáró a független médiában?

Az év vége „furcsa” fejleményeket hozott a médiában. Éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetőket, az Alkotmánybíróság által részben megsemmisített médiatörvényt, valamint új szolgáltatóknak ítélt frekvenciákat, amivel többek közt kiiktatják az éterből a Klubrádiót.

Azt a rádiót, amely a kezdet kezdetén szinte egyedüliként adott hírt az éhségsztrájkról és a Szolidaritás.hu című műsorán keresztül azon kevés médiumok közé tartozik, amelyekben megszólalhatnak a szakszervezetek, a szakszervezeti vezetők.

Önhitt dolog lenne azt gondolni, hogy a hatalom ezektől a szakszervezeti megszólalásoktól fél. De ezek a megszólalások is részei annak a független és szabad hangnak, amit a médiatörvénnyel ez a hatalom és az ezzel törvénnyel felkent kiszolgálói el akarnak hallgattatni.

A demokrácia megőrzése társadalmi szolidaritást igényel a sztrájkolókkal, az elhallgatásra kényszerülőkkel. Mi szolidárisak vagyunk. 2012. a cselekvő szolidaritás éve lehet. Tartunk tőle, hogy nem csak a médiában.

láva

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és