Keresés
Close this search box.

Évzáró a független médiában?

Az év vége „furcsa” fejleményeket hozott a médiában. Éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetőket, az Alkotmánybíróság által részben megsemmisített médiatörvényt, valamint új szolgáltatóknak ítélt frekvenciákat, amivel többek közt kiiktatják az éterből a Klubrádiót.

Azt a rádiót, amely a kezdet kezdetén szinte egyedüliként adott hírt az éhségsztrájkról és a Szolidaritás.hu című műsorán keresztül azon kevés médiumok közé tartozik, amelyekben megszólalhatnak a szakszervezetek, a szakszervezeti vezetők.

Önhitt dolog lenne azt gondolni, hogy a hatalom ezektől a szakszervezeti megszólalásoktól fél. De ezek a megszólalások is részei annak a független és szabad hangnak, amit a médiatörvénnyel ez a hatalom és az ezzel törvénnyel felkent kiszolgálói el akarnak hallgattatni.

A demokrácia megőrzése társadalmi szolidaritást igényel a sztrájkolókkal, az elhallgatásra kényszerülőkkel. Mi szolidárisak vagyunk. 2012. a cselekvő szolidaritás éve lehet. Tartunk tőle, hogy nem csak a médiában.

láva

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros