Keresés
Close this search box.

ÉHSÉGSZTRÁJK – A PHDSZSZ közleménye

Az éhségsztrájk szokatlan eszköz. A szakszervezeti tevékenységben a tárgyalás, a megállapodások keresése, ha szükséges, akkor a tiltakozás a hétköznapok megszokott eszköze.

Az éhségsztrájk kétségbeesett eszköz. A szakszervezetek vezetői a munkavállalók érdekében tevékenykednek. A mindenkori jogi szabályozás erre sokféle lehetőséget nyújt: még létezik a szakszervezeti kifogás eszköze, amely kényszerítheti a munkáltatót bizonyos rendelkezések felfüggesztésére. Elvileg, még létezik a munkabeszüntetés eszköze, ami egyik félnek sem szerencsés, elmélyítheti a konfliktusokat.

Az éhségsztrájk lehetetlen eszköz. Európa közepén, a XXI. században nem fordulhatna elő olyan helyzet, amelyben nincsen tárgyalásos megoldás, amelyben a kölcsönös jóhiszeműség már elfogyott, és nincsen más út.

Az éhségsztrájk vállalhatatlan eszköz. Ha ma Magyarországon szakszervezeti vezetők mégis éhségsztrájkba kezdenek, mert minden más megoldást eredménytelennek látnak, akkor mindenekelőtt emberi gesztusokra, emberi megoldások keresésére van szükség.

A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége szolidaritást vállal az éhségsztrájkolókkal, követeljük, hogy érdemi tárgyalások és pártatlan vizsgálat kezdődjön.

Szövetségünk felkéri a média, a közmédia vezetőit: lépjenek, nyújtsanak kezet annak érdekében, hogy tárgyalásos úton rendezhető legyen a kialakult helyzet. A tisztességes hírszolgáltatás érdekében folytassanak vizsgálatot a szakszervezetek és az üzemi tanács képviselőinek bevonásával.

Felhívjuk a szakszervezeteket, a szövetségeket és a konföderációkat, hogy csatlakozzanak nyilatkozatunkhoz.

Budapest, 2011. 12. 12.

Lázár András
Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros