Keresés
Close this search box.

Megkezdődött a SZEF VI. Kongresszusa

Határozatképesen kezdte meg a tanácskozást a SZEF VI. Kongresszusa

Megkezdődött a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) két naposra tervezett hatodik kongresszusa a Danubius Helia hotelban.

Az első napi zárt ülésre 143 küldöttet hívtak meg, akik közül a kongresszus megkezdésekor 121-en jelentek meg.

Az ügyrendi kérdések elfogadása után, az elmúlt időszakot értékelik. A SZEF szövetségi tanácsa beszámol a „2007 – 2011 közötti érdekképviseleti munkáról”. A 16 oldalas írásos beszámolóhoz Varga László, SZEF elnök fűz szóbeli kiegészítést. Számot adnak továbbá a SZEF a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság (PEB) tevékenységéről is.

A jelentések megvitatása, elfogadása után, várhatóan, még a koraesti órákban megválasztják a SZEF új elnökét és a négy alelnökét is. A Szakszervezetek.hu értesülései szerint az elnöki posztra kettős jelölés lesz, az alelnöki funkcióra pedig öten kandidáltak.

Forrás: Szakszervezetek.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.