Meg kell óvni a társadalmi érdekegyeztetés intézményrendszerét

PHDSZSZ tiltakozó nyilatkozata az OÉT, a GSZT és a GEF megszüntetése miatt

A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége felháborodással és megütközéssel fogadja az OÉT, a GSZT és a GEF megszüntetésének tervét.

Szövetségi Tanácsunk mai ülésén tiltakozást fogadtunk el. Nem értünk egyet az országos fórumrendszer szétverésével, hiszen ez nem csak az országos, de az ágazati párbeszéd lehetőségeit, kiépült intézményrendszerét is veszélyezteti. Ezzel a lépésével a kormány két évtized eredményeit, a nem tökéletes, de eredményesen működő együttműködés kereteit veszélyezteti a munkavállalói és a munkáltatói oldal között, amely több ágazatnál eredményeket hozott. – Érthetetlen a lépés, amely nem a továbbfejlesztés felé halad, hanem az újjászervezés ürügyén a nulláról indulás lehetőségét ajánlja fel a munkavállalóknak – nyilatkozta Lázár András a PHDSZSZ elnöke.

A PHDSZSZ az elmúlt hónapokban ismételten fellépett a Médiaipari Érdekegyeztető Tanács, mint ágazati fórum megszervezése érdekében. E kormányzati szándék ismeretében már látjuk annak okát, hogy kezdeményezéseinkre az illetékes tárca öt hónap alatt miért nem válaszolt.

Budapest 2011. május 30.

Lázár András


A PHDSZSZ elnöke

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.