Meg kell óvni a társadalmi érdekegyeztetés intézményrendszerét

PHDSZSZ tiltakozó nyilatkozata az OÉT, a GSZT és a GEF megszüntetése miatt

A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége felháborodással és megütközéssel fogadja az OÉT, a GSZT és a GEF megszüntetésének tervét.

Szövetségi Tanácsunk mai ülésén tiltakozást fogadtunk el. Nem értünk egyet az országos fórumrendszer szétverésével, hiszen ez nem csak az országos, de az ágazati párbeszéd lehetőségeit, kiépült intézményrendszerét is veszélyezteti. Ezzel a lépésével a kormány két évtized eredményeit, a nem tökéletes, de eredményesen működő együttműködés kereteit veszélyezteti a munkavállalói és a munkáltatói oldal között, amely több ágazatnál eredményeket hozott. – Érthetetlen a lépés, amely nem a továbbfejlesztés felé halad, hanem az újjászervezés ürügyén a nulláról indulás lehetőségét ajánlja fel a munkavállalóknak – nyilatkozta Lázár András a PHDSZSZ elnöke.

A PHDSZSZ az elmúlt hónapokban ismételten fellépett a Médiaipari Érdekegyeztető Tanács, mint ágazati fórum megszervezése érdekében. E kormányzati szándék ismeretében már látjuk annak okát, hogy kezdeményezéseinkre az illetékes tárca öt hónap alatt miért nem válaszolt.

Budapest 2011. május 30.

Lázár András


A PHDSZSZ elnöke

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és