Szociális Konzultáció 2011 kérdőív – Mire használjalak?

Míg az FRDÉSZ az ingyenes válaszborítékot, addig az VDSZ magát a kérdőívet használná más célra

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége arra buzdítja a kérdőívet megkapó állampolgárokat, hogy annak ingyenesen visszaküldhető válaszborítékjában ne a kérdőívet küldje vissza, ne az alibi kérdésekre válaszoljon, hanem küldje vissza:

  1. Schmitt Pál 2010. január 20-án, a FIDESZ nevében kiadott ,,Garancialevelét”! A FIDESZ nevében a jelenlegi köztársasági elnök garanciát vállalt arra, hogy kormányzásuk alatt megvédik a nyugdíjakat.
  2. Lázár János FIDESZ frakcióvezetőnek, 2007. szeptember 21-i nyilatkozatát: ,,A Fidesz a szolgálati jogviszony olyan módosítását nem támogatja, aminek eredményeképpen a rendvédelmi szerveknél és a honvédségnél dolgozók jogait csorbítanák!”

Valamint arra kérik az állampolgárokat, hogy aki egyetért, vagy szolidáris a “Hivatásunk Védelmében” megfogalmazott 8 pontos követeléssel, a borítékba azt is tegye bele!

További információ az FRDÉSZ honlapján.

Kép

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége “Kikosarazó” akciója ezzel szemben az éhező gyermekek megsegítésének lehetőségét látta meg a kérdőívben.

Arra biztatnak, hogy aki nem küldené vissza a kormány újabb kérdőívét – amely egyébként olyan kérdéseket is tartalmaz, amelyről már döntés született – ne dobja ki, inkább vigye el a legközelebbi szakszervezethez és adja oda !

Az így begyűjtött leveleket aztán használt papírként leadják és a befolyt összeget éhező gyermekeket támogató alapítvány részére utalják át.

További információ a VDSZ honlapján.

Kép

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és