Az egyenlő bér napja van

Az Európai Bizottság bevezette az Egyenlő Bér Napját

A nők és férfiak közötti egyenlőségre vonatkozó stratégia 2010-2015 nevű program részeként az Európai Bizottság bevezeti az Egyenlő Bér Napját (EEPD), hogy felhívja a figyelmet a létező nemek közötti bérszakadékra.

Március 5-e az első EU-t átfogó Egyenlő Bér Napja, amely kihangsúlyozza a 17,5%-os szakadékot az európai nők és férfiak keresete között, és amely felhívja a figyelmet arra, hogy a szakadék miatt egy nőnek évente 64 nappal többet kell dolgoznia azért, hogy ugyanannyit keressen, mint egy férfi.

A Nap minden évben azon a napon kerül megrendezésre, amely megegyezik azzal a napszámmal, amennyivel többet kell egy európai nőnek dolgoznia, hogy ugyanannyit keressen egy évben, mint egy férfi, ahogy azt az Eurostat adatai meghatározzák.

Az EEPD lehetőséget teremt a 27 tagállamnak arra, hogy nemzeti szinten felhívja a figyelmet a nemek közötti bérszakadékra és felszámolásának szükségességére.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az