Az egyenlő bér napja van

Az Európai Bizottság bevezette az Egyenlő Bér Napját

A nők és férfiak közötti egyenlőségre vonatkozó stratégia 2010-2015 nevű program részeként az Európai Bizottság bevezeti az Egyenlő Bér Napját (EEPD), hogy felhívja a figyelmet a létező nemek közötti bérszakadékra.

Március 5-e az első EU-t átfogó Egyenlő Bér Napja, amely kihangsúlyozza a 17,5%-os szakadékot az európai nők és férfiak keresete között, és amely felhívja a figyelmet arra, hogy a szakadék miatt egy nőnek évente 64 nappal többet kell dolgoznia azért, hogy ugyanannyit keressen, mint egy férfi.

A Nap minden évben azon a napon kerül megrendezésre, amely megegyezik azzal a napszámmal, amennyivel többet kell egy európai nőnek dolgoznia, hogy ugyanannyit keressen egy évben, mint egy férfi, ahogy azt az Eurostat adatai meghatározzák.

Az EEPD lehetőséget teremt a 27 tagállamnak arra, hogy nemzeti szinten felhívja a figyelmet a nemek közötti bérszakadékra és felszámolásának szükségességére.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és