A KKDSZ nyílt levele Réthelyi Miklóshoz

A mai napon sajtótájékoztatót tartott a KKDSZ, melynek keretében nyílt levelet adtak át Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszternek

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete 2011. február 3-án (csütörtökön) 13.30-kor sajtótájékoztatót tartott.

A sajtótájékoztató témája: a „Nyílt levél az újabb kulturális hátrányok tárgyában”, amelyet a nemzeti erőforrás miniszteréhez Réthelyi Miklóshoz írt a szervezet, és amelyet azon a mai napon adtak át.
Ezen kívül ismertettek néhány, a levél megírására késztető, súlyos károkat okozó tényt, konkrét esetet.

Mind gazdasági téren, mind a szervezeti átalakítások formájában, mind a jogi védettség tekintetében tovább romlott és helyenként tarthatatlanná vált a magyar nemzeti kultúra alapjait jelentő könyvtárak, levéltárak, múzeumok, közművelődési intézmények helyzete.

Az újabb megszorítások és átszervezések alapvető kulturális értékeket és a magyar emberek számára nyújtott szolgáltatásokat veszélyeztetnek.

A nyílt levél szövege a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és