Keresés
Close this search box.

A KKDSZ nyílt levele Réthelyi Miklóshoz

A mai napon sajtótájékoztatót tartott a KKDSZ, melynek keretében nyílt levelet adtak át Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszternek

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete 2011. február 3-án (csütörtökön) 13.30-kor sajtótájékoztatót tartott.

A sajtótájékoztató témája: a „Nyílt levél az újabb kulturális hátrányok tárgyában”, amelyet a nemzeti erőforrás miniszteréhez Réthelyi Miklóshoz írt a szervezet, és amelyet azon a mai napon adtak át.
Ezen kívül ismertettek néhány, a levél megírására késztető, súlyos károkat okozó tényt, konkrét esetet.

Mind gazdasági téren, mind a szervezeti átalakítások formájában, mind a jogi védettség tekintetében tovább romlott és helyenként tarthatatlanná vált a magyar nemzeti kultúra alapjait jelentő könyvtárak, levéltárak, múzeumok, közművelődési intézmények helyzete.

Az újabb megszorítások és átszervezések alapvető kulturális értékeket és a magyar emberek számára nyújtott szolgáltatásokat veszélyeztetnek.

A nyílt levél szövege a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet