Keresés
Close this search box.

A KKDSZ nyílt levele Réthelyi Miklóshoz

A mai napon sajtótájékoztatót tartott a KKDSZ, melynek keretében nyílt levelet adtak át Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszternek

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete 2011. február 3-án (csütörtökön) 13.30-kor sajtótájékoztatót tartott.

A sajtótájékoztató témája: a „Nyílt levél az újabb kulturális hátrányok tárgyában”, amelyet a nemzeti erőforrás miniszteréhez Réthelyi Miklóshoz írt a szervezet, és amelyet azon a mai napon adtak át.
Ezen kívül ismertettek néhány, a levél megírására késztető, súlyos károkat okozó tényt, konkrét esetet.

Mind gazdasági téren, mind a szervezeti átalakítások formájában, mind a jogi védettség tekintetében tovább romlott és helyenként tarthatatlanná vált a magyar nemzeti kultúra alapjait jelentő könyvtárak, levéltárak, múzeumok, közművelődési intézmények helyzete.

Az újabb megszorítások és átszervezések alapvető kulturális értékeket és a magyar emberek számára nyújtott szolgáltatásokat veszélyeztetnek.

A nyílt levél szövege a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros