Keresés
Close this search box.

Megvan a Monks-Orbán találkozó időpontja

Orbán Viktor miniszterelnök az EU soros elnöki tisztét betöltő tagállam vezetőjeként 2011. január 31-én találkozik John Monks-szal, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárával….

Az Európai Szakszervezetek Szövetsége az elmúlt napokban – eddig példátlan módon – közleményben kellett, hogy megsürgesse Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy – mint az EU soros elnöke – végre kezdjen velük tárgyalásokat a magyar uniós elnökség féléves programjáról.

A közlemény múlt heti nyilvánosságra kerülése után Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke, aki jelenleg az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának soros elnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy 2011. január 31-én, hétfőn délután 3 órakor, Brüsszelben létrejön a John Monks ETUC-főtitkár és Orbán Viktor közötti találkozó.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
EU Magyar Elnökség: Az ETUC találkozott magyar tagszervezeteivel, 2011. január 24.
Szakszervezeti memorandum a magyar elnökségnek, 2011. január 17.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik