Nem tárgyalják újra a nyugdíj-korhatár emelését

Habár a SZEF sikeres népi kezdeményezése után a Parlament napirendjére tűzte a kérdés újratárgyalását, de a jelenlévő képviselők nemmel szavaztak rá…

Az Országgyűlés nem tárgyalja újra a nyugdíjkorhatár emelését. A képviselők erről a keddre virradó éjszaka tartott szavazáson döntöttek 31 igen, 241 nem szavazat és 22 tartózkodás mellett.

A voksoláson a jelenlévő Jobbik és az LMP szavazott igennel, a kormánypártok nemmel, az MSZP pedig tartózkodott.

Emlékezetes: a SZEF még idén augusztusban 69 931 db – általunk szabályosnak ítélt – aláírást adott át az Országos Választási Irodának, majd az Országos Választási Bizottság határozatában eredményesnek nyilvánította a népi kezdeményezést, és az Országgyűlésnek napirendre kellett vennie és újra kellett tárgyalnia a nyugdíj-korhatár 62-ről 65 évre történő emelésének ügyét.

Az LMP már korábban is úgy nyilatkozott, hogy támogatni fogja a kezdeményezést, mivel úgy vélik: először a nyugdíjrendszer teljes reformjára van szükség, és csak ezt követően lehet arról beszélni, hogy hány év legyen a nyugdíjkorhatár.

Forrás: Jogi Fórum.hu

Korábbi ehhez kapcsolódó híreink:
Már van parlamenti támogatója a SZEF kezdeményezésének, 2010. október 4.
Újra kell tárgyalnia az Országgyűlésnek a nyugdíjkorhatár emelését, 2010. szeptember 20.
Leadta a SZEF az aláírásokat, 2010. augusztus 4.
SZEF-es népi kezdeményezés a nyugdíjkorhatár emelése ellen, 2010. március 15.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós