További csatlakozók a december 4-i tüntetéshez

Az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórumot alkotó 16 szakszervezet is részt vesz a szombatra meghirdetett szakszervezeti demonstráción…

Az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórumot alkotó 16 szakszervezet is részt vesz a szombatra meghirdetett szakszervezeti demonstráción, hogy kifejezze tiltakozását a kormány “munkavállalókat sújtó intézkedései ellen, közöttük az szja csökkentéshez kapcsolódó intézkedések, a 98 százalékos különadó és a magány-nyugdíjpénztári vagyon “lenyúlása” ellen. Ezt Székely Tamás, a vegyipari ágazati szakszervezet elnöke jelentette be november 29-i, hétfői sajtótájékoztatóján.

Az intézkedéssorozat Székely Tamás szerint láthatóan gyengíti a forintot, így csökkenti a belsõ keresletet, hiszen a devizahitelesek terheit növeli. Székely Tamás ezért feltette a kérdést: “valóban ilyen karácsonyi ajándékot szán-e a kormány az embereknek”. Hangsúlyozta azt is: a december 4-i demonstráció az elsõ állomása lesz a szakszervezeti tiltakozó akcióknak, vidéken és Budapesten is terveznek további akciókat.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége pedig közleményben fejezte ki szolidaritását a tüntetés céljaival. A közlemény a csatolmányban olvasható.

A szombati demonstrációt szervező Szakszervezetek Demonstrációs Bizottsága (amelynek a SZEF és több tagszervezete is tagja) civil szervezeteket és a szakszervezethez nem tartozó magánszemélyeket is vár december 4-én 11 órára a Roosevelt térre.

Forrás: MTI

Korábbi, ehhez kapcsolódó írásaink:
Demonstrációra készülnek a szakszervezetek decemberben, 2010. november 25.
Demonstrációs bizottságot alakított a SZEF, 2010. november 19.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.