További csatlakozók a december 4-i tüntetéshez

Az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórumot alkotó 16 szakszervezet is részt vesz a szombatra meghirdetett szakszervezeti demonstráción…

Az Állandó Ágazati Szakszervezeti Fórumot alkotó 16 szakszervezet is részt vesz a szombatra meghirdetett szakszervezeti demonstráción, hogy kifejezze tiltakozását a kormány “munkavállalókat sújtó intézkedései ellen, közöttük az szja csökkentéshez kapcsolódó intézkedések, a 98 százalékos különadó és a magány-nyugdíjpénztári vagyon “lenyúlása” ellen. Ezt Székely Tamás, a vegyipari ágazati szakszervezet elnöke jelentette be november 29-i, hétfői sajtótájékoztatóján.

Az intézkedéssorozat Székely Tamás szerint láthatóan gyengíti a forintot, így csökkenti a belsõ keresletet, hiszen a devizahitelesek terheit növeli. Székely Tamás ezért feltette a kérdést: “valóban ilyen karácsonyi ajándékot szán-e a kormány az embereknek”. Hangsúlyozta azt is: a december 4-i demonstráció az elsõ állomása lesz a szakszervezeti tiltakozó akcióknak, vidéken és Budapesten is terveznek további akciókat.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége pedig közleményben fejezte ki szolidaritását a tüntetés céljaival. A közlemény a csatolmányban olvasható.

A szombati demonstrációt szervező Szakszervezetek Demonstrációs Bizottsága (amelynek a SZEF és több tagszervezete is tagja) civil szervezeteket és a szakszervezethez nem tartozó magánszemélyeket is vár december 4-én 11 órára a Roosevelt térre.

Forrás: MTI

Korábbi, ehhez kapcsolódó írásaink:
Demonstrációra készülnek a szakszervezetek decemberben, 2010. november 25.
Demonstrációs bizottságot alakított a SZEF, 2010. november 19.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és