Engedett Lázár a szakszervezeteknek

Úgy módosulnak a 98 százalékos különadóról szóló törvány szabályai, hogy az se a nyugdíjba vonulókat, se a több évet tisztességben ledolgozó közszolgálat ne érintse…

Lázár János az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén azt javasolta a szakszervezeteknek, hogy emeljék fel a 98 százalékos különadó összeghatárát a jelenlegi 2-ről 3,5 millió forintra, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele.
Az állami és önkormányzati vezetők, az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében azonban megmaradna a különadó 2 millió forintos összeghatára a szabadságmegváltással együtt.

A Fidesz frakcióvezetője továbbá azt is javasolta, hogy azokra, akik nyugdíjba vonulnak, ne vonatkozzon a 98 százalékos különadóról szóló jogszabály hatálya, amely egyébként a 2005-től számított valamennyi adóévre visszamenőlegesen vonatkozna.

A Parlament délutáni ülésének napirendjéről azonban a Fidesz kérésére levették Lázár mindhárom indítványát (98 százalékos különadó, alkotmánymódosítás, az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítása), amelyeknek várhatóan jövő hét kedden lehet a zárószavazása.

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
Győztek a szakszervezetek?, 2010. november 3.
A hosszú szolgálati idővel rendelkező közalkalmazottakat mégsem éri hátrány?, 2010. október 29.
Strasbourgig is elmenne a PSZ, 2010. október 28.
Csak együtt szállhatunk szembe az egyoldalú kormányzati szándékokkal, 2010. október 26.
Alkotmányellenes a 98 százalékos különadó, 2010. október 26.
Jövő héten döntenek a különadóról, 2010. október 21.
Nemsokára döntés születhet a különadóról?, 2010. október 4.
Négymillió forint felett érvényes csak a 98 százalékos adó?, 2010. augusztus 23.
Mégis 2 millió forint felett adóznak a végkielégítések, 2010. július 14.
Tiltakozunk, 2010. július 12.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a