Keresés
Close this search box.

Legyen a kultúra is stratégiai ágazat

Közművelődési szervezetek nyilatkozata a kormányhoz

Közművelődésben tevékenykedő szakembereket összefogó és képviselő szakmai szervezetek közös nyilatkozatot juttattak el a tavasszal megalakult kormányhoz, amelyben kifejtik: a hazai közművelődés valamennyi irányítójának, formálójának és alakítójának érdeke, hogy „e páratlan és a magyar szokásokhoz, viszonyokhoz több évszázad alatt kialakult tevékenység” az elkövetkezendő évtizedekben is szolgálni tudja a nemzet haladását és érdekeit.

A szervezetek éppen ezért tartják fontosnak a párbeszédet a megalakult polgári kormánnyal, szorosabban annak kulturális élete irányító és meghatározó szereplőivel, hogy ki tudják alakítani a terület megfelelő jogszabályi hátterét, finanszírozását és hálózatszerű működését.

A nyilatkozat aláírói fő célnak azt tartják, hogy “legyenek az évente 71,7 millió főt fogadó művelődési házak a közösségek otthonai, a nemzeti és egyetemes kultúra értékteremtő, értékmegőrző, értékközvetítő tevékenységének és az egész életen át tartó tanulásnak a helyi bástyái, melyek hozzájárulnak a kulturális esélyegyenlőséghez, a vidéki Magyarország felzárkózásához”.

A nyilatkozat teljes terjedelmében a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet