Fiatalokat vár a kormány a közigazgatásba

Szeptember 18-án rendezi meg a kormány „RE-Generáció” néven az első Kormányzati Karrier Expót, hogy bemutassa a fiataloknak, miért is érdekes a közigazgatásban dolgozni…

Szeptember 18-án rendezi meg a kormány „RE-Generáció” néven az első Kormányzati Karrier Expót, hogy bemutassa a fiataloknak, miért is érdekes a közigazgatásban dolgozni.

Nagy Anna kormányszóvivő sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy a Millenáris Teátrumban megrendezendő eseményen bemutatják a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, mellyel 2010– 2011-ben 300 diplomás fiatal szerezhet tapasztalatokat az EU országaiban, a szakterületüknek megfelelő kormányzati szerveknél. Az ösztöndíjprogram résztvevői közül a legkiemelkedőbbeknek lehetőségük lesz a külföldön megszerzett tapasztalataikat a hazai közigazgatásban kamatoztatni.

A karrierexpó – melyre elsősorban friss diplomásokat, pályakezdőket, egyetemistákat várnak – nem állásbörze lenne, hanem az érdeklődők délelőtt tíz órától változatos témákban, egész napos kerekasztal és konferenciabeszélgetéseket hallgathatnak meg, amelyen miniszterek és államtitkárok is részt vesznek.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón úttörő rendezvénynek nevezte a karrierexpót, amely az egyik lépcsőfoka lehet a magyarországi közigazgatás újjászervezéséhez. Mivel az elmúlt 15 évben a közigazgatásban is lezajlott egy informatikai és egy nyelvi forradalom, ezért az új, várhatóan 2013 elejére elkészülő kormánytisztviselői életpályamodellnél új teljesítményértékelési és előmeneteli rendszert kell kidolgozni. Emellett a kormánytisztviselői pályát ismét vonzóvá kell tenni a fiatalok számára, amely a tárcavezető szerint a versenyszférával szemben kiszámíthatóbb előremenetelt, munkavégzést és sok esetben változatosabb munkát tud kínálni.

Forrás: Metropol

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és