Keresés
Close this search box.

Fiatalokat vár a kormány a közigazgatásba

Szeptember 18-án rendezi meg a kormány „RE-Generáció” néven az első Kormányzati Karrier Expót, hogy bemutassa a fiataloknak, miért is érdekes a közigazgatásban dolgozni…

Szeptember 18-án rendezi meg a kormány „RE-Generáció” néven az első Kormányzati Karrier Expót, hogy bemutassa a fiataloknak, miért is érdekes a közigazgatásban dolgozni.

Nagy Anna kormányszóvivő sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy a Millenáris Teátrumban megrendezendő eseményen bemutatják a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, mellyel 2010– 2011-ben 300 diplomás fiatal szerezhet tapasztalatokat az EU országaiban, a szakterületüknek megfelelő kormányzati szerveknél. Az ösztöndíjprogram résztvevői közül a legkiemelkedőbbeknek lehetőségük lesz a külföldön megszerzett tapasztalataikat a hazai közigazgatásban kamatoztatni.

A karrierexpó – melyre elsősorban friss diplomásokat, pályakezdőket, egyetemistákat várnak – nem állásbörze lenne, hanem az érdeklődők délelőtt tíz órától változatos témákban, egész napos kerekasztal és konferenciabeszélgetéseket hallgathatnak meg, amelyen miniszterek és államtitkárok is részt vesznek.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón úttörő rendezvénynek nevezte a karrierexpót, amely az egyik lépcsőfoka lehet a magyarországi közigazgatás újjászervezéséhez. Mivel az elmúlt 15 évben a közigazgatásban is lezajlott egy informatikai és egy nyelvi forradalom, ezért az új, várhatóan 2013 elejére elkészülő kormánytisztviselői életpályamodellnél új teljesítményértékelési és előmeneteli rendszert kell kidolgozni. Emellett a kormánytisztviselői pályát ismét vonzóvá kell tenni a fiatalok számára, amely a tárcavezető szerint a versenyszférával szemben kiszámíthatóbb előremenetelt, munkavégzést és sok esetben változatosabb munkát tud kínálni.

Forrás: Metropol

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet