Fiatalokat vár a kormány a közigazgatásba

Szeptember 18-án rendezi meg a kormány „RE-Generáció” néven az első Kormányzati Karrier Expót, hogy bemutassa a fiataloknak, miért is érdekes a közigazgatásban dolgozni…

Szeptember 18-án rendezi meg a kormány „RE-Generáció” néven az első Kormányzati Karrier Expót, hogy bemutassa a fiataloknak, miért is érdekes a közigazgatásban dolgozni.

Nagy Anna kormányszóvivő sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy a Millenáris Teátrumban megrendezendő eseményen bemutatják a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, mellyel 2010– 2011-ben 300 diplomás fiatal szerezhet tapasztalatokat az EU országaiban, a szakterületüknek megfelelő kormányzati szerveknél. Az ösztöndíjprogram résztvevői közül a legkiemelkedőbbeknek lehetőségük lesz a külföldön megszerzett tapasztalataikat a hazai közigazgatásban kamatoztatni.

A karrierexpó – melyre elsősorban friss diplomásokat, pályakezdőket, egyetemistákat várnak – nem állásbörze lenne, hanem az érdeklődők délelőtt tíz órától változatos témákban, egész napos kerekasztal és konferenciabeszélgetéseket hallgathatnak meg, amelyen miniszterek és államtitkárok is részt vesznek.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón úttörő rendezvénynek nevezte a karrierexpót, amely az egyik lépcsőfoka lehet a magyarországi közigazgatás újjászervezéséhez. Mivel az elmúlt 15 évben a közigazgatásban is lezajlott egy informatikai és egy nyelvi forradalom, ezért az új, várhatóan 2013 elejére elkészülő kormánytisztviselői életpályamodellnél új teljesítményértékelési és előmeneteli rendszert kell kidolgozni. Emellett a kormánytisztviselői pályát ismét vonzóvá kell tenni a fiatalok számára, amely a tárcavezető szerint a versenyszférával szemben kiszámíthatóbb előremenetelt, munkavégzést és sok esetben változatosabb munkát tud kínálni.

Forrás: Metropol

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.