Keresés
Close this search box.

Leadta a SZEF az aláírásokat

Majd’ 70 ezer aláírást adott át a SZEF elnöke az Országos Választási Iroda vezetőjének, s így az Országgyűlés várhatóan ősszel tárgyalni fog a nyugdíj-korhatár szabályairól…

Varga László, a SZEF elnöke 2010. augusztus 4-én átadta az Országos Választási Iroda (OVI) részére a nyugdíjkorhatár újratárgyalásával kapcsolatos aláírásgyűjtő íveket. A SZEF Országos Iroda munkatársai több napi munkával egyenként ellenőrizték az összes beérkezett ívet. Ez alapján 69 931 db – általunk szabályosnak ítélt – aláírást adtunk át, és közel 60 – részben vagy egészében – hibás ívet is mellékeltünk.

Az OVI tapasztalatai szerint ilyen aláírás-mennyiség garantálja az érvényességhez szükséges minimum 50 000 aláírást. A vonatkozó szabályok a hitelesítésre 45 napos határidőt adnak, ezt követően hirdeti ki az Országos Választási Bizottság (OVB) az eredményességét, és ez alapján fogadja el az Országgyűlés számára eljárási kötelezettséget jelentő határozatát.

Mindez azt jelenti, hogy a Parlament őszi ülésszakán – a sajtóban megjelent, nőkre vonatkozó 40 évi szolgálati idő mellett – a nyugdíjtörvény egyéb részei is tárgysorozatba vételre kerülhetnek.

Varga László köszöni a SZEF valamennyi tagszervezetének a – reményeink szerint eredményes – aláírásgyűjtést!

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
Jóváhagyta az OVB a SZEF népi kezdeményezését, 2010. március 16.
SZEF-es népi kezdeményezés a nyugdíjkorhatár emelése ellen, 2010. március 15.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.