Tiltakozunk!

Az Országos Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk közös közleménye

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) Munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk tiltakoznak a kormánytisztviselők jogállásáról szóló, önálló képviselői indítványként benyújtott törvényjavaslatban foglalt azon szándék ellen, mely a munkáltató számára minden korlát nélkül lehetővé tenné, hogy a kormánytisztviselői jogviszonyban kerülő munkavállalót indoklás nélkül, két hónapos felmentési idővel bármikor eltávolíthassa az állam szolgálatából, s még a betegszabadság, vagy szülési szabadság, GYES, GYED se nyújtson az e területen foglalkoztatott munkavállaló számára, a más területeken foglalkoztatottakéval azonos védelmet.

Az oldal tagjai tiltakoznak az ellen, hogy egy ilyen fontos, a munkavállalók egy meghatározott nagy csoportját érintő munkajogi törvényt példátlan és indokolatlan sürgősséggel, „kormányzati interregnumban” nyújtsanak be, tárgyaljanak meg és fogadjanak el, az érintett munkavállalók képviselőivel folytatott előzetes érdemi érdekegyeztetés nélkül, akkor, amikor érdekegyeztetésre elvi és gyakorlati lehetőség sincs.

Az oldal tagjai elfogadhatatlannak tartanak egy olyan törvény beemelését a magyar munkajogba, mely ellenkezik az Európai Unió e területre megfogalmazott szándékaival és a vonatkozó ILO egyezményekkel is.

Budapest, 2010. május 28.

az OÉT Munkavállalói oldala – dr. Kuti László soros elnök

További, ehhez kapcsolódó híreink:
Tovább küzdenek a szakszervezetek az új szabályozás ellen, 2010. május 27.
Kiszolgáltatottá teszi a köztisztviselőket az új törvény, 2010. május 26.
A SZEF egyeztetésre szólítja fel a kormányt, 2010. május 21.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és