Tiltakozunk!

Az Országos Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk közös közleménye

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) Munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk tiltakoznak a kormánytisztviselők jogállásáról szóló, önálló képviselői indítványként benyújtott törvényjavaslatban foglalt azon szándék ellen, mely a munkáltató számára minden korlát nélkül lehetővé tenné, hogy a kormánytisztviselői jogviszonyban kerülő munkavállalót indoklás nélkül, két hónapos felmentési idővel bármikor eltávolíthassa az állam szolgálatából, s még a betegszabadság, vagy szülési szabadság, GYES, GYED se nyújtson az e területen foglalkoztatott munkavállaló számára, a más területeken foglalkoztatottakéval azonos védelmet.

Az oldal tagjai tiltakoznak az ellen, hogy egy ilyen fontos, a munkavállalók egy meghatározott nagy csoportját érintő munkajogi törvényt példátlan és indokolatlan sürgősséggel, „kormányzati interregnumban” nyújtsanak be, tárgyaljanak meg és fogadjanak el, az érintett munkavállalók képviselőivel folytatott előzetes érdemi érdekegyeztetés nélkül, akkor, amikor érdekegyeztetésre elvi és gyakorlati lehetőség sincs.

Az oldal tagjai elfogadhatatlannak tartanak egy olyan törvény beemelését a magyar munkajogba, mely ellenkezik az Európai Unió e területre megfogalmazott szándékaival és a vonatkozó ILO egyezményekkel is.

Budapest, 2010. május 28.

az OÉT Munkavállalói oldala – dr. Kuti László soros elnök

További, ehhez kapcsolódó híreink:
Tovább küzdenek a szakszervezetek az új szabályozás ellen, 2010. május 27.
Kiszolgáltatottá teszi a köztisztviselőket az új törvény, 2010. május 26.
A SZEF egyeztetésre szólítja fel a kormányt, 2010. május 21.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az