Keresés
Close this search box.

Tiltakozunk!

Az Országos Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk közös közleménye

Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) Munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk tiltakoznak a kormánytisztviselők jogállásáról szóló, önálló képviselői indítványként benyújtott törvényjavaslatban foglalt azon szándék ellen, mely a munkáltató számára minden korlát nélkül lehetővé tenné, hogy a kormánytisztviselői jogviszonyban kerülő munkavállalót indoklás nélkül, két hónapos felmentési idővel bármikor eltávolíthassa az állam szolgálatából, s még a betegszabadság, vagy szülési szabadság, GYES, GYED se nyújtson az e területen foglalkoztatott munkavállaló számára, a más területeken foglalkoztatottakéval azonos védelmet.

Az oldal tagjai tiltakoznak az ellen, hogy egy ilyen fontos, a munkavállalók egy meghatározott nagy csoportját érintő munkajogi törvényt példátlan és indokolatlan sürgősséggel, „kormányzati interregnumban” nyújtsanak be, tárgyaljanak meg és fogadjanak el, az érintett munkavállalók képviselőivel folytatott előzetes érdemi érdekegyeztetés nélkül, akkor, amikor érdekegyeztetésre elvi és gyakorlati lehetőség sincs.

Az oldal tagjai elfogadhatatlannak tartanak egy olyan törvény beemelését a magyar munkajogba, mely ellenkezik az Európai Unió e területre megfogalmazott szándékaival és a vonatkozó ILO egyezményekkel is.

Budapest, 2010. május 28.

az OÉT Munkavállalói oldala – dr. Kuti László soros elnök

További, ehhez kapcsolódó híreink:
Tovább küzdenek a szakszervezetek az új szabályozás ellen, 2010. május 27.
Kiszolgáltatottá teszi a köztisztviselőket az új törvény, 2010. május 26.
A SZEF egyeztetésre szólítja fel a kormányt, 2010. május 21.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a