Keresés
Close this search box.

Feloszlatta magát az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány 2010. április 30-án az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács keretében értékelte a 2010. évi kereset-kiegészítésről kötött megállapodás végrehajtását…

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány
közös nyilatkozata

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány 2010. április 30-án az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) keretében értékelte a 2010. évi kereset-kiegészítésről 2009. október 15-én megkötött megállapodás végrehajtását. A felek a megállapodásban foglaltakat teljesítettnek nyilvánítják.

Ugyanakkor az értékelés során a két fél észlelte, hogy a fegyveres és rendvédelmi szféra hivatásos állományát érintően a megállapodás végrehajtásáról intézkedő kormányrendelet alkalmazásánál, a szolgálati jogviszony szünetelés értelmezése kapcsán probléma merült fel.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány felkéri a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumát (SZÉF), hogy a fenti problémát 2010. május 14-ig rendezze.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság a megállapodásban foglaltak alapján a mai napon feloszlatta magát.

Budapest, 2010. április 30.

A 2006. november 16-án alakult Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány képviselője közötti (2007. február 19-i és 2009. október 15-i) megállapodások eredményeképpen 2007 és 2010 között bérpolitikai intézkedések keretében összesen 516 milliárd forintos többletet kaptak a közszolgálat munkavállalói.
Ezen kívül a szakszervezeteknek 2008-ban 5 százalékos központi illetményemelést sikerült elérniük (ez összesen 81 milliárd forintjába került a költségvetésnek), amely a következő években automatikusan beépült a bérbázisba.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros