Feloszlatta magát az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány 2010. április 30-án az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács keretében értékelte a 2010. évi kereset-kiegészítésről kötött megállapodás végrehajtását…

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány
közös nyilatkozata

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány 2010. április 30-án az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) keretében értékelte a 2010. évi kereset-kiegészítésről 2009. október 15-én megkötött megállapodás végrehajtását. A felek a megállapodásban foglaltakat teljesítettnek nyilvánítják.

Ugyanakkor az értékelés során a két fél észlelte, hogy a fegyveres és rendvédelmi szféra hivatásos állományát érintően a megállapodás végrehajtásáról intézkedő kormányrendelet alkalmazásánál, a szolgálati jogviszony szünetelés értelmezése kapcsán probléma merült fel.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány felkéri a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumát (SZÉF), hogy a fenti problémát 2010. május 14-ig rendezze.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság a megállapodásban foglaltak alapján a mai napon feloszlatta magát.

Budapest, 2010. április 30.

A 2006. november 16-án alakult Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány képviselője közötti (2007. február 19-i és 2009. október 15-i) megállapodások eredményeképpen 2007 és 2010 között bérpolitikai intézkedések keretében összesen 516 milliárd forintos többletet kaptak a közszolgálat munkavállalói.
Ezen kívül a szakszervezeteknek 2008-ban 5 százalékos központi illetményemelést sikerült elérniük (ez összesen 81 milliárd forintjába került a költségvetésnek), amely a következő években automatikusan beépült a bérbázisba.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és