A SZEF támogatja a tapolcai kórházvédőket

Az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete demonstrációt szervez a tapolcai kórház megmentéséért és kollégáik munkahelyének megtartásáért…

2010. április 23-án 14 órától a tapolcai városi önkormányzattal szembeni parkban demonstrációt szervez az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete (EDFSZ) a kórház megmentéséért, a betegek ellátásáért, valamint kollégáik munkahelyének megtartásáért.

A tapolcai önkormányzat, a jelenleg az egészségügyi intézményt működtető Medysist Kft, az ágazati miniszter és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetője csütörtök délután tárgyalt arról, hogyan képzelik a kórházi ellátást a továbbiakban.

Az EDFSZ arra kér mindenkit, jöjjön el a helyszínre vagy biztosítsa szolidaritásáról a tüntetőket és a kórház dolgozóit.
Az EDFSZ reméli, hogy sikerül megegyezni arról, hogy a tapolcai önkormányzat által létrehozott kft vegye át a kórház működtetési jogát, ezzel biztosítva az ott dolgozók továbbfoglalkoztatását.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma – amelynek tagja az EDFSZ – mindig is kiállt az egészségügyben dolgozókért, szorgalmazta bérhelyzetük és munkakörülményeik javítását. Ezúttal is szolidárisak vagyunk velük, támogatjuk őket céljaik elérésében és készek vagyunk bármilyen segítséget megadni nekik a továbbiakban is.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
Az EDFSZ Tapolcán küzd a dolgozókért, 2010. április 8.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább