Keresés
Close this search box.

A SZEF támogatja a tapolcai kórházvédőket

Az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete demonstrációt szervez a tapolcai kórház megmentéséért és kollégáik munkahelyének megtartásáért…

2010. április 23-án 14 órától a tapolcai városi önkormányzattal szembeni parkban demonstrációt szervez az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete (EDFSZ) a kórház megmentéséért, a betegek ellátásáért, valamint kollégáik munkahelyének megtartásáért.

A tapolcai önkormányzat, a jelenleg az egészségügyi intézményt működtető Medysist Kft, az ágazati miniszter és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetője csütörtök délután tárgyalt arról, hogyan képzelik a kórházi ellátást a továbbiakban.

Az EDFSZ arra kér mindenkit, jöjjön el a helyszínre vagy biztosítsa szolidaritásáról a tüntetőket és a kórház dolgozóit.
Az EDFSZ reméli, hogy sikerül megegyezni arról, hogy a tapolcai önkormányzat által létrehozott kft vegye át a kórház működtetési jogát, ezzel biztosítva az ott dolgozók továbbfoglalkoztatását.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma – amelynek tagja az EDFSZ – mindig is kiállt az egészségügyben dolgozókért, szorgalmazta bérhelyzetük és munkakörülményeik javítását. Ezúttal is szolidárisak vagyunk velük, támogatjuk őket céljaik elérésében és készek vagyunk bármilyen segítséget megadni nekik a továbbiakban is.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
Az EDFSZ Tapolcán küzd a dolgozókért, 2010. április 8.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet