Beszámoló az ETUI EduDays 2023. A változás beindítása az oktatáson keresztül című rendezvényéről

“A konferencia kulcsmondata: Az oktatásba fektetett pénz és energia a szakszervezetek számára megtérül.”

A háromnapos rendezvényre (2023. november 7-9.) Rómában került sor. Megnyitóján az ETUI oktatási és kutatási vezetői, Isabelle Schömann – ETUC, Esther Lynch – ETUC, valamint az olasz CGIL, CISL, UIL vezetői Ludovic Voet, Federico Bozzanca , Francesco Lauria , Luca Cerusa , Bart Vanhercke köszöntötték a résztvevőket.

A második nap előadásainak középpontjába az szakszervezetek oktatáson keresztül történő erősítése került. Nagy hangsúlyt kapott a tudatos munkavállalóvá való átalakulás folyamata. Ennek a részeit, lehetséges lépéseit ismertették meg velünk, illetve a különböző nemzetek ezirányú tapasztalatait hasonlítottuk össze. A remek előadásokat Maria Helena André, Aída Ponce és Philippe Pochet prezentálták.

A délutáni wokshopokban lehetőségünk nyílt egy nagyszerű társasjáték kipróbálására, melynek központi témája a mesterséges intelligencia használata a szakszervezeti oktatásban. A másik helyszínen a téma maga a képzési tevékenység, az oktatás folyamatának megfelelő előkészítése, a tervezéstől egészen a megvalósításig volt. Mindkét esetben hasznos tudásra tettünk szert.

A harmadik (rövid) napon az ETUI 2024-2027 közötti időszakra vonatkozó stratégiáját ismertük meg. A konferencia kulcsmondata: Az oktatásba fektetett pénz és energia a szakszervezetek számára megtérül. Az esemény tapasztalatait a SZEF oktatási csoportja decemberben ismeri meg és dolgozza fel.

A beszámolót készítette Benkóné Turcsányi Ildikó a SZEF delegáltja, az oktatási munkacsoport tagja.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a