Keresés
Close this search box.

Nem csak az Egyesült Királyságban csorbítják a sztrájkhoz való alapjogot

Nagyon erős sztrájkhullám indult meg az elmúlt hónapokban a brit közszolgáltatásokban. A vasutasok és a postai dolgozók hónapok óta tartó akcióit decemberben az egészségügyi szakdolgozók szakszervezetének a sztrájkja követte, amelyekhez a mentő dolgozók és a tűzoltók is csatlakoztak.
A közszolgáltatások alulfinanszírozásának kezelése helyett a 12 éve regnáló konzervatív rezsim a sztrájkjog korlátozásával foglalkozott. Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) nyilatkozatához kapcsolódva a Magyar Szakszervezeti Szövetség egy rövid tájékoztatót készített a sztrájkokat egyre inkább ellehetetlenítő hazai jogalkotásról.

A SZEF tagszervezete a Pedagógusok Szakszervezete kérésének megfelelően csatlakozott a szövetségesünk tájékoztató leveléhez. A több, mint 1 éve kitartóan szervezett oktatási megmozdulásokat a kormányzat ahol tudja rendeleti úton nehezíti, vagy lehetetleníti el a legutóbbi január 12-én.

A sztrájk alapjog!

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet