Nem csak az Egyesült Királyságban csorbítják a sztrájkhoz való alapjogot

Nagyon erős sztrájkhullám indult meg az elmúlt hónapokban a brit közszolgáltatásokban. A vasutasok és a postai dolgozók hónapok óta tartó akcióit decemberben az egészségügyi szakdolgozók szakszervezetének a sztrájkja követte, amelyekhez a mentő dolgozók és a tűzoltók is csatlakoztak.
A közszolgáltatások alulfinanszírozásának kezelése helyett a 12 éve regnáló konzervatív rezsim a sztrájkjog korlátozásával foglalkozott. Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) nyilatkozatához kapcsolódva a Magyar Szakszervezeti Szövetség egy rövid tájékoztatót készített a sztrájkokat egyre inkább ellehetetlenítő hazai jogalkotásról.

A SZEF tagszervezete a Pedagógusok Szakszervezete kérésének megfelelően csatlakozott a szövetségesünk tájékoztató leveléhez. A több, mint 1 éve kitartóan szervezett oktatási megmozdulásokat a kormányzat ahol tudja rendeleti úton nehezíti, vagy lehetetleníti el a legutóbbi január 12-én.

A sztrájk alapjog!

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az