Lezárult a 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat

A lezárult 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat eredményeként a szakszervezeti konföderációk közül egyedüliként a SZEF érte el az országos közalkalmazotti reprezentatív konföderáció besoroláshoz szükséges 5%-ot meghaladó közalkalmazotti szakszervezeti tagság mértékét.
Mivel az országos közalkalmazotti konföderáció besoroláshoz annak a feltételnek is teljesülni kell, hogy legalább 3 tagszervezet is reprezentatív legyen, a SZEF esetében pedig két tagszervezet (BDDSZ, KKDSZ) érte el az országos közalkalmazotti reprezentativitást, így ennek a feltételnek a SZEF sem tudott megfelelni.
Az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottságnak (ORMB), a Hivatalos Értesítőben (4995-4996. oldal) közzétett Jelentése alapján a SZEF-nek egy harmadik tagszervezete, az MZTSZ közalkalmazotti taglétszáma is meghaladta ugyan az országos reprezentativitási küszöbértéket, ennek elismerésében azonban, az úgynevezett TEÁOR besorolás anomáliái miatt, az ORMB-ben a kormányzati oldal nem volt partner.

A 2022. évben lefolytatott közalkalmazotti szakszervezeti reprezentativitás megállapítási eljárás keretében az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság által elfogadott jelentés

Hivatalos értesítő : a Magyar Közlöny melléklete, 62. szám 2022. október 25., kedd

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a