Keresés
Close this search box.

Lezárult a 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat

A lezárult 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat eredményeként a szakszervezeti konföderációk közül egyedüliként a SZEF érte el az országos közalkalmazotti reprezentatív konföderáció besoroláshoz szükséges 5%-ot meghaladó közalkalmazotti szakszervezeti tagság mértékét.
Mivel az országos közalkalmazotti konföderáció besoroláshoz annak a feltételnek is teljesülni kell, hogy legalább 3 tagszervezet is reprezentatív legyen, a SZEF esetében pedig két tagszervezet (BDDSZ, KKDSZ) érte el az országos közalkalmazotti reprezentativitást, így ennek a feltételnek a SZEF sem tudott megfelelni.
Az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottságnak (ORMB), a Hivatalos Értesítőben (4995-4996. oldal) közzétett Jelentése alapján a SZEF-nek egy harmadik tagszervezete, az MZTSZ közalkalmazotti taglétszáma is meghaladta ugyan az országos reprezentativitási küszöbértéket, ennek elismerésében azonban, az úgynevezett TEÁOR besorolás anomáliái miatt, az ORMB-ben a kormányzati oldal nem volt partner.

A 2022. évben lefolytatott közalkalmazotti szakszervezeti reprezentativitás megállapítási eljárás keretében az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság által elfogadott jelentés

Hivatalos értesítő : a Magyar Közlöny melléklete, 62. szám 2022. október 25., kedd

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.