Lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat

A lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat eredményeként a szakszervezeti konföderációk közül egyedüliként a SZEF érte el az országos közalkalmazotti reprezentatív konföderáció besoroláshoz szükséges 5%-ot meghaladó közalkalmazotti szakszervezeti tagság mértékét.
Mivel az országos közalkalmazotti konföderáció besoroláshoz annak a feltételnek is teljesülni kell, hogy legalább 3 tagszervezet is reprezentatív legyen, a SZEF esetében pedig két tagszervezet (BDDSZ, KKDSZ) érte el az országos közalkalmazotti reprezentativitást, így ennek a feltételnek a SZEF sem tudott megfelelni.
Az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottságnak (ORMB), a Hivatalos Értesítőben (4995-4996. oldal) közzétett Jelentése alapján a SZEF-nek egy harmadik tagszervezete, az MZTSZ közalkalmazotti taglétszáma is meghaladta ugyan az országos reprezentativitási küszöbértéket, ennek elismerésében azonban, az úgynevezett TEÁOR besorolás anomáliái miatt, az ORMB-ben a kormányzati oldal nem volt partner.

A 2022. évben lefolytatott közalkalmazotti szakszervezeti reprezentativitás megállapítási eljárás keretében az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság által elfogadott jelentés

Hivatalos értesítő : a Magyar Közlöny melléklete, 62. szám 2022. október 25., kedd

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós