Konferencia az európai minimálbérről és a tisztességes érdekegyeztetésről

2020. február 21-én az Európai Parlament szervezésében, Dobrev Klára, európai parlamenti alelnök elnökletével konferenciát szerveztek az európai minimálbérről és a tisztességes érdekegyeztetésről. A konferencián felszólalt Csóti Csaba a SZEF elnöke és bejelentette, hogy a SZEF Ügyvivő Testülete megszavazta az ETUC-nak az Európa Parlament által indított konzultációs kérdőívére adandó válaszát, mely válasz támogatja az európai minimálbér bevezetését.

A konferencián felszólalt a SZEF tagszervezeti közül Boros Péterné, az MKKSZ elnöke is, aki bemutatta a hazai érdekegyeztetés leépülésének folyamatát és a jelenlegi közszférás bérek tarthatatlanságát.

Az MKKSZ elnök asszonya előadásának prezentációja elérhető itt.

https://www.mkksz.org.hu/rovatok/rovatok1/hirek/300-konferencia-az-europai-minimalberrol-es-a-tisztesseges-erdekegyeztetesrol

Az eseményről a Népszava is beszámolt, mely beszámoló elérhető itt.

https://nepszava.hu/3068053_europai-minimalbert-szeretnenek-a-szakszervezetek

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.