A szakszervezetek szavazásra buzdítanak és megfogalmazták követeléseiket

Mai sajtótájékoztatóján ismertette a Magyar Szakszervezeti Szövetség a „Milyen legyen Magyarország következő 4 éve?” című dokumentumot és a szövetség által készített választási részvételre ösztönző video spotot.

Mai sajtótájékoztatóján ismertette a Magyar Szakszervezeti Szövetség a „Milyen legyen Magyarország következő 4 éve? – A Magyar Szakszervezeti Szövetség 14 elvárása a következő kormánytól” című dokumentumot és a szövetség által készített választási részvételre ösztönző „Menj el szavazni!” című video spotot, amelyet a választásokig hátralévő időben terjesztenek.

Mint azt Pataky Péter, a szövetség elnöke elmondta, azért szólalnak meg a választási kampány során, mert a Magyar Szakszervezeti Szövetség ugyan pártpolitikától mentes, de a politikától nem függetlenítheti magát, hiszen a munkavállalók érdekeit a választások idején is meg kell jeleníteni.

Erre szolgál a bemutatott dokumentum, amely az elvárások mellett helyzetértékeléseket is tartalmaz, egy minimum demokratikus értékrendet közvetít. Ha valamely politikai erő el akarja nyerni a Magyar Szakszervezeti Szövetség bizalmát, akkor világos és később számon kérhető programot kell bemutatnia. A dokumentum A video spot üzenete, hogy ha felelősek vagyunk magunkért, akkor el kell menni választani.

Varga László, a szövetség alelnöke kiemelte, hogy Magyarország – Romániával és Bulgáriával együtt – a felzárkózó országok közé tartozik az Európai Unióban. Ezekben az országokban vannak jelenleg a legnagyobb társadalmi feszültségek, ezért itt lenne a legnagyobb szükség a tripartit szociális párbeszéd rendszerére, amely állandósult rendszerben működik, kormányzati ciklusonként átívelően és politikai színezettől függetlenül.

Ma Magyarországon több terület is radikális kiigazításra szorul. Ilyen az egészségügy, a gazdaság, a közszféra szinte teljes egésze. Ennek helyrehozásához több hónapos tárgyalássorozatra és hosszú éves egymásra épülő lépéseire van szükség. Erre a stratégiai kérdésekben való egyeztetésre, az értelmes párbeszédre és közös erőfeszítésre hajlandó a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hiszen ennek eléréséhez a politikai, érdekképviseleti és társadalmi szereplők közötti egyetértésre, megegyezésre van szükség. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és