Keresés
Close this search box.

Hátrányos lépések a munkavállalók számára az Európai Bizottság részéről

Az Európai Bizottság október másodikán deregulációs programokról tett bejelentést. Ezek komoly mértékben érintik a munka világát, a munkavállalói érdekeket.

Az Európai Bizottság október másodikán deregulációs programokról tett bejelentést. Ezek komoly mértékben érintik a munka világát, a munkavállalói érdekeket. A deregulációs törekvések az elmúlt években rendszeresen felerősödtek a bizottság munkájában – komoly tagállami és munkáltatói támogatást élvezve.

A deregulációs intézkedések előkészítéséhez, politikai megrendelésre kezdte meg munkáját a „Stoiber csoport”, aminek eredményeképpen az eredetileg meghirdetett „okos szabályozáson” – azaz a ténylegesen felesleges, az uniós polgárokat irritáló, és a gazdasági életet, a versenyképességet akadályozó szabályozáson – túlmenő, az unió szociális vonatkozásait negatívan érintő javaslatok láttak napvilágot. Ez ellen folyamatosan fellépett az Európai Szakszervezeti Szövetség.

A Stoiber csoport működése által a munkahelyi biztonság és egészség területe vált az egyik leg veszélyeztetettebbé, így a munkavédelmi szabályozás és az unió hétéves munkavédelmi stratégiája. Ez utóbbi annak ellenére, hogy a területtel foglalkozó tripartit uniós testületek (Munkavédelmi Tanácsadó Bizottság – ACHS, a Munkavédelmi Ügynökség – EU-OSHA) és a Munkavédelmi Főfelügyelők Uniós Bizottsága –SLIC is egyhangúan állt ki mellette.

Mindezekkel a háttérben született az alábbi ESZSZ nyilatkozat: Az Európai Szakszervezeti Szövetség nemet mond a deregulációra és a munkavállalói jogokat érő támadásokra

Az Európai Bizottság a mai napon közzétette a ” Célravezető és hatásos szabályozás a növekedésért / Refit – fit for growth ” kommunikációját. Az Európai Szakszervezeti Szövetség sajnálkozását fejezi ki a bizottság által követett deregulációs irányvonalat és “nemet” mond a munkavállalói jogokat érő támadásokat.

Nem lesz új Munkavédelmi program, megakadt a szociális partnerek által a fodrászati szakmára megkötött munkavédelmi megállapodás; a Bizottság gyengíteni és a munkáltatóknak kedvezőbbé tenni akarja a munkavállalók információs és konzultációs jogainak szabályait. Mindezeken túl a Bizottság bejelentette a részmunkaidőre és a határozott idejű munkaszerződésekre vonatkozó, a szociális partnerek tárgyalásai eredményeképpen megszületett fontos jogi szabályozás felülvizsgálatát. Ugyancsak a visszavágást célzó vizsgálat alatt van a munkaszerződésekre és a munkaerő kölcsönzésre vonatkozó jogi szabályozás.

A múltban a Bizottság a társadalmakat felemelő szociális programokkal állt elő. Az ESZSZ
felháborodásának ad hangot a munkavállalók védelme érdekében alkotandó, vagy azt
megerősítendő, kiegyenlítő kezdeményezések jelenlegi hiánya miatt.

Bernadette Ségol, az ESZSZ főtitkára a következőt nyilatkozta: “A belső piac csak erős
szociális szabályokkal fogadható el. A Bizottság jelen szabályozási (refit) programja
teljességgel leblokkolja az ebbe az irányba mutató előrelépést. Minden uniós dolgozó
számára szociális jogokat kell biztosítani. Az Európai Unió szociális dimenziója,
indikátoraival együtt sem felel meg ennek a követelménynek.”

Mellékelve az Európai Bizottság közleménye.

Összeállította: György Károly

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.