Keresés
Close this search box.

Varga László: egy nőgyógyász nem láthatja el egy belgyógyász betegeit

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint a közszférában tervezett létszámleépítés önmagában nem ördögtől való, de a megvalósítást máshogy is el lehet képzelni.

Azzal, hogy hamarosan döntenie kell a közszférában dolgozóknak a nyugdíj és a munka közül, elsősorban az állampolgároknak árt a kormány – mondta Varga László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint felmerül a kérdés, mi lesz azokkal a betegekkel, akiknek az orvosa megy el így nyugdíjba, ki látja majd el őket.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: a képzettséget igénylő szakmáknál nehéz lecserélni a távozókat, mert egy nőgyógyász nem láthatja el egy belgyógyász betegeit. Varga kijelentette: akinek szükség van a munkájára, azt hagyni kell, hogy tovább dolgozzék az eddigi szabályok szerint. A közszférában bejelentett létszámleépítéssel kapcsolatban azt mondta: ez a döntés önmagában nem ördögtől való, de a megvalósítást máshogy is el lehet képzelni.

 
Forrás: atv.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik