Varga László: egy nőgyógyász nem láthatja el egy belgyógyász betegeit

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint a közszférában tervezett létszámleépítés önmagában nem ördögtől való, de a megvalósítást máshogy is el lehet képzelni.

Azzal, hogy hamarosan döntenie kell a közszférában dolgozóknak a nyugdíj és a munka közül, elsősorban az állampolgároknak árt a kormány – mondta Varga László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint felmerül a kérdés, mi lesz azokkal a betegekkel, akiknek az orvosa megy el így nyugdíjba, ki látja majd el őket.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: a képzettséget igénylő szakmáknál nehéz lecserélni a távozókat, mert egy nőgyógyász nem láthatja el egy belgyógyász betegeit. Varga kijelentette: akinek szükség van a munkájára, azt hagyni kell, hogy tovább dolgozzék az eddigi szabályok szerint. A közszférában bejelentett létszámleépítéssel kapcsolatban azt mondta: ez a döntés önmagában nem ördögtől való, de a megvalósítást máshogy is el lehet képzelni.

 
Forrás: atv.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.