Keresés
Close this search box.

A civil szervezetek támogatása

Dr. Szikora János tanulmánya

Az Országgyűlés 2011-ben elfogadta az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényt (Ectv.), amelynek rendelkezései 2012. január 1-jétől léptek hatályba. Korábbi két írásunkban a civil szervezetekre, egyesületekre vonatkozó szervezeti kérdésekkel, a közhasznú jogállás megszerzésével, a közhasznú szervezetek működésével, gazdálkodásával, adózásával, illetve a közhasznú szervezetet támogatók kedvezményeivel foglalkoztunk. Jelen írásunk elsődleges célja a civil szervezetek támogatására vonatkozó szabályozás bemutatása, de fel szeretnénk hívni a figyelmet két eddig meghirdetett pályázatra is.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.