Közlemény – Demonstráció december 3-án

A SZEF részt vesz a közszolgálati szakszervezetek december 3-i közös demonstrációjában és aktív részvételre szólítja fel tagszakszervezetei valamennyi tagját, és hívja a közszolgálatokért felelősséget érzőket

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács mai ülésén egyértelművé vált, hogy a munkavállalói oldalt alkotó szakszervezetek 2012. évi állami költségvetés-tervezettel kapcsolatos minimális követeléseit sem teljesíti a kormány.

Ennek következményeként tovább folytatódik az illetményrendszerek befagyasztása, a reáljövedelmek évek óta tartó csökkenése. A költségvetés-tervezet a nagy közszolgálati ellátórendszerek (egészségügy, oktatás, szociális ellátás, kultúra és közgyűjtemények, közigazgatás, rendvédelem stb.) jövő évi finanszírozására sem ad megnyugtató választ. Az egyéb közszolgálatra vonatkozó, és a Parlament elé terjesztett tervezetek, mint például az önkormányzati törvény tervezete, a köznevelési törvény tervezete, a Munka Törvénykönyv tervezete és a közszolgálatra ható egyéb munkajogi szabályok a bizonytalanságot, az érintett munkavállalók foglalkoztatási és jövedelem viszonyainak veszélyeztetését vetítik előre.

Mindez nem csak az érintett munkavállalók, hanem az egész társadalom ügye. A közszolgálatok az állampolgárok számára szolgáltatnak nélkülözhetetlen ellátást. A minőségi oktatás, egészségügy, kultúra, szociális ellátás és közigazgatás hiánya nem csak, és nem elsősorban a benne dolgozók érdekeit, hanem a társadalom, valamennyi állampolgár mindennapjait veszélyezteti.

Ezért a SZEF részt vesz a közszolgálati szakszervezetek december 3-ai közös demonstrációjában és az abban való aktív részvételre szólítja fel tagszakszervezetei valamennyi tagját, és hívja a közszolgálatokért felelősséget érző civil szervezeteket és állampolgárokat.

Budapest, 2011. november 22.

Varga László
elnök
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a