Az Ápolók Napján az ápolók tüntetnek a Parlament előtt

Az ápolók minden közalkalmazottat tüntetni hívnak ma délután négy órára a Kossuth térre, hogy bérezésük és a munkakörülmények javítása érdekében tüntessenek.

Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.Ezen a napon tartanak demonstrációt a magyar ápolók.

Az ápolók minden közalkalmazottat tüntetni hívnak ma délután négy órára a Kossuth térre, hogy bérezésük és a munkakörülmények javítása érdekében tüntessenek.

A tüntetés szervezői szerint ma Magyarországon az egészségügyi dolgozókat drasztikusan alulfizetik, legtöbbjük másod- vagy harmadállás elvállalására kényszerül, mindez pedig azt eredményezi, hogy sokan elhagyják a pályát.

Az egészségügyi dolgozók szakszervezete szerint az adók és pótlékok rendszerének átszabása következtében jelentősen csökkent a fizetésük, a jövőben pedig még többet vehetnek el tőlük az adójóváírás megszüntetésével. A jelenlegi mintegy 90-100 ezer magyar egészségügyi dolgozó nagy része éppen ezért fontolgatja a pályaelhagyást.

A SZEF szolidaritást vállal a demonstrálókkal.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és