Új honlap

Visszalépés a régi honlapra a lap alján.

Cikkajánló 2017. november 17.

Jogunk van a szociális pillérhez, Európában vagyunk! Iskola-trükk. Áldozatnak kellene tekinteni a gyermek prostituáltakat!

Cikkajánló 2017. november 20.

Szociális pillér és Orbán. SZEF Akadémia: egyetemi autonómia. Lefelé tartó bérverseny. Vértes András: Húsz évvel ezelőtti szinten állunk.

                  

Cikkajánló 2017. november 16.

Irány a szociális Európa ! Dec. 24. munkaszüneti nap? A közrossz országa lettünk. Tanóráról hívták ki, hogy felmondjanak neki.

Szociális Jogok Európai Pillére, SZEF-konferencia, nov. 23.

Erősebb védelem vagy további lyukak a szociális hálón?  Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú pillanat.

Amint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Stefan Löfven, Svédország miniszterelnöke írják: Arra összpontosítunk, hogy hogyan javítható a munkaerőpiacra való belépés, és miként érhető el, hogy nőjön a munkavállalók száma, különösen a nők körében, ahol a haladás lassú. Megvitatjuk, hogy miként biztosíthatók Európa-szerte az új munkaformák esetében is a tisztességes munkafeltételek és munkakörülmények. Megvizsgáljuk, hogy miként lehet felruházni az embereket a megfelelő készségekkel ahhoz, hogy pályafutásuk során több munkakörben is jól teljesítsenek, és hogyan kezelhető jobban az Unióban a munkaerőpiaci átmenet és a mobilitás. A csúcstalálkozó végén az uniós vezetők arról is eszmét cserélnek, milyen lesz a jövő oktatása és kultúrája az EU-ban.

Cikkajánló 2017. november 15.

Didergő mentősök. Diákok, lőjjetek, ússzatok! Módosuló cafetéria. Mit ellenőriznek jövőre?

„Quo vadis magyar felsőoktatás?"

A magyar felsőoktatás aktuális kérdéseivel foglalkozik – kicsit rendhagyó formában – a SZEF-ÉSZT Akadémia tizenegyedik vitaülése.

Időpont: 2017. november 18. (szombat) Helyszín: OKISZ Irodaház, Budapest, XIV. kerület, Thököly 58. (Megközelíthető az 5, 7, 110, 112 számú buszokkal – leszállás a Cházár András utcai megállónál.)

Cikkajánló 2017. november 14.

MKKSZ: egyhetes sztrájk. Versenyképtelen szenteste. A szakszervezetmentő (?) Ghent-rendszer. SZEF- Akadémia szombaton.