Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (OKSZ) levele a miniszterelnökhöz

Az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (OKSZ) levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A Földiák András (SZEF-elnök)  az OKSZ ügyvivője által aláírt dokumentumot tegnap délután 16:15-kor adtuk át; kezdeményezzük benne a Sztrájktörvény szerinti egyeztető eljárás lefolytatását; kérjük, hogy a Kormány öt napon belül jelölje ki az egyeztető eljárásban résztvevő képviselőjét. Természetesen közöltük az öt pont köré rendezett követeléseinket is – magyarán: jeleztük a miniszterelnöknek, hogy kollektív munkaügyi vitát kezdeményezünk.

Cikkajánló 2019. március 14.

Témák:

Sztrájk: ez lesz ma. Közszolgálati sztrájk: erre készüljön, ha ügyeket intézne. Félsztrájk: a szociális ágazattal kiegyezett a kormány, a másik kettő odacsap. Mit kíván a SZEF-tag? - 2. rész. Kezdődik a tanárok szolidaritási sztrájkja. Dühös tanárok a sztrájkgyilkos tankerületnél. Sztrájkol az Opera, a vezetés fenyeget. Eltérően ítéli meg a Hankook vezetése és a szakszervezet a sztrájk eredményességét. Sztrájkbizottság alakult a Metro Kereskedelmi Kft.-nél. Kik a magyar szakszervezetek tagjai? Komjáthi Imre: Be a szakszervezetekbe! Dolgozz, fehérorosz: jöhetnek a kommunista diktatúra vendégmunkásai. A Fidesz évtizedekre bebetonozhatja a hozzá hű bírókat a közigazgatási bíróságokon. Veszítettek a dolgozók és veszített Pécs. Durván megnőtt azok száma, akiket eltiltottak a vállalatvezetéstől. Eljön a nap, amikor lányos dolog lesz gyárban dolgozni? Bírság helyett menekítőautót küldenek a kiskorú prostituáltaknak. Schmidt Mária '56-ról már elmondta, "mit kell tudni", most a rendszerváltás jön. Orbán mindenben engedett Webernek, még a CEU is maradhat. Nincs pardon: kizárják vagy felfüggesztik a Fideszt, a kampány sikerét féltik Orbántól. Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson. Amerika most megmondja, hogy állnak az emberi jogok a nagyvilágban. Chip a bőr alatt - egyre nagyobb divat és félelem.  

Cikkajánló 2019. március 20.

Témák:

Évi egymillió forinttal is megrövidíthetik a tanárokat - töltik a sztrájkalapot. Úgy írták át 70 ezer ember életét, hogy az utolsó pillanatig ők sem értették, mi történik. Ilyen a kormányzati együttérzés: aki kevesli a béremelést, mondjon fel. Béremelés: megmakacsolta magát a BKV, a dolgozók sztrájkra készülnek. Bírósághoz fordult a szakszervezet a Hankook miatt. Elmarad a Teva-sztrájk. Hiába a bírósági ítélet, a kormány ragaszkodik az egyentankönyvekhez. Orbán levélben garantálja, hogy a CEU tovább kutathat és oktathat Magyarországon. Nem vált be, de nem is bukott meg a hajléktalanbírság. Áldozat-feeling, tagadás, hablaty - ezt a kommunikációs startégiát vetette be Palkovics az Akadémia ellen. Csütörtökön újabb tüntetés lesz az Akadémiáért. 30 éves munkaviszony után is csak 170 ezret kap egy betegszállító. Alig van műtőssegéd, elmaradnak a műtétek a Fiumei úti traumatológián. Egy füzettel is lehet küzdeni a hálapénz ellen. Cafeteria 2019: a dolgozók egészsége múlhat rajta. Zsolnay-ügy: megfizetnek a kisemberek, a fideszes polgármester hárít. Terveznek még meglepetést Kövér Lászlónak. A médiahatóság a kormányzati kommunikáció legfőbb fegyverét készül felszámolni. Három kormányközeli hírportált is beperelt Krekó Péter. Többfrontos vita a német megszállásról. Viktorjugend és az SS-katonákat éltető közmédia - az MTI nem adta ki az MSZP közleményét a német megszállásról. Magyarországon 8,1 százalékkal nőttek a munkaköltségek. A Takarékbank is szemet vetett a Budapest Bankra. „Az ukrán vendégmunkás már lejárt lemez, jönnek a burmaiak és a vietnamiak”. A harmincasok… (Y generáció). Mik a munkamánia jelei? Itt a bizonyíték, milyen durván szétszakadt Magyarország - Hihetetlen különbségek a fizetésekben. A magyar nők ennyivel keresnek kevesebbet, mint a férfiak. Ugyanazért a fizetésért 77 nappal többet kell dolgozniuk a német nőknek. Tiltakoznak Horvátországban a nyugdíjkorhatár emelése miatt. Munkahelyek tízezrei szűnhetnek meg az óriásbankok egyesülése miatt. Csütörtöktől lehet benyújtani kérelmeket az EP-választásra. Red Bull Air Race: miután Tarlós kirakta, most a balatoni civilek tiltakoznak ellene. Olyan sok a szemét a sínek mellett, hogy a MÁV akciótervet készít. Nem tetszett az összkép, elvágta a város internetkábeleit a temesvári polgármester. Lelép a diktátor, akinek ellenfelei három lövéssel lettek "öngyilkosok". Csúszik Paks 2 – Sokba fog ez kerülni. Fegyveresek támadtak meg egy uránt szállító konvojt Brazíliában. Szárnyashajó és bombázó drón - a Kalasnyikov új arcai.  

Cikkajánló 2019. március 19.

Témák:

Cél a szakszervezetek megfojtása. Sikeres volt a közszolgálati sztrájk? Alig érdekelte a közszférát a sztrájk. Boros Péterné: haraggal fogunk ünnepelni május elsején. Bátrabban sztrájkolnak a dolgozók. Kész a forgatókönyv: megbénulhat a magyar áruházlánc. Elszigeteltség vár a fogyatékkal élőkre a kormány tervei szerint. Megbukott a hajléktalanbírság. Rossz állapotban van a cigányság. Rossz évet zártak a pénztárak. Nyaralni küldik haza a gyerekeket a külföldön élő magyarok. Kész vagyon lehet idén a nyári tábor? Közös feladat, hasznos teher az iskolai különóra. Rugalmasabb tantervet vár az MNB. Új megközelítés a nyelvoktatásban. Egyre több a súlyos munkahelyi baleset. Felmondott az összes betegszállító a hatvani kórházban. Furcsa termékenységi tréninget támogat az EMMI. A DK az Országgyűlés elé terjeszti családvédelmi akciótervét. Búcsú Baló Györgytől. Megszűnik az Echo TV, a HírTV-re költöznek a főbb műsorai. Megszűnhet a Magyar Krónika, Bencsik Gábor levélben kér pénzt a folytatásra. Újságírók célkeresztben. Varga Mihály: Újabb 5 milliárd forint támogatás munkahelyteremtésre. Csath Magdolna: Egy mutatón sem érződik válsághangulat. Nagy ugrás előtt az autógyárak. Késik és egyre drágul a kastélyprogram, de a Miniszterelnökség szerint minden rendben van. 2,3 milliárd forintot költ idén "űrtevékenység" fejlesztésére a kormány. Közigazgatási bíróságok – Trócsányi szerint a Velencei Bizottság módosította a közleményét. New York Times: Orbánon keresztül töltheti fel Putyin „európai kémhadtestét”. Orbán elmegy a Néppárt ülésére. A strasbourgi bíróságnak kellett lépnie: most egy anyát és fiát éheztették a határon a magyar hatóságok. A hazai korrupció és a plakátkampányok miatt is aggódik az amerikai külügy. Koronás széket kaphatott Orbán a Karmelita kolostorban. „Ennek a kormánynak nincs köze a kereszténységhez” – Iványi Gáborról közölt portrécikket a New York Times. Megugrottak a miniszteri fizetések. Konzervatív politikai enciklopédia. „Ezeknek” nem fizet Komjáthi, inkább dolgozik. Több tízmillióra büntethet 36 ellenzéki képviselőt jövő héten a parlament. Bangóné a belügyminiszterhez fordul, hogy kiderüljön, hogy tűnhetett el 3500 ember Csepelen. Teniszpályás, szökőkutas luxusbörtön üzemel Kecskeméten. Bach-terápia a Bethesdáért. Az Egyesült Államok lehet az új olajnagyhatalom. Nem tudnak kilépni a britek? Alakul a Brexit, mi várható? Liberális jelölt lehet Szlovákia elnöke. Venezuelai válság: Az ellenzék birtokba vette Caracas egyesült államokbeli diplomáciai épületeit. Kriptovalutát bányászik a legtöbb kiberbűnöző. Újpesten kezdte meg működését Magyarország első kézműves ginfőzdéje.  

MKKSZ-sztrájk a sajtóban 2019. márc. 14. (nem teljes)

Témák:

Elmeszelte a tanársztrájkot a Klebelsberg Központ. Fordulat: reggelre az állam jogszerűtlennek minősítette a pedagógussztrájkot. Azért sztrájkolnak, mert lassan elfogynak az önkormányzati köztisztviselők. MKKSZ: 7500 köztisztviselő sztrájkol országszerte. Elkullogás lett a beígért szakszervezetis flashmobból. "Egyszer mindenkinek elege lesz, és fellázad" - Pécsett is megakadályozták a tanársztrájkot. Leállították a tanársztrájkot – bírósághoz fordul a szakszervezet. Sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók – percről-percre a Mércén. Reggel elkezdték, délelőtt már fel is függesztették a szakszervezetek az egynapos sztrájkot, mert állítólag komolyan vették őket. Nem igaz, hogy felfüggesztették a közigazgatási dolgozók sztrájkját. Felvonulást szerveznek a köztisztviselők május 1-re. Május 1-jére haragos felvonulást szervez az MKKSZ. Felvonulást szerveznek a köztisztviselők május 1-jére. Közszolgálati sztrájk: bejelentették, hogy haragos felvonulást szerveznek. Szolidaritását fejezi ki a MASZSZ a jogaik csorbítása miatt munkabeszüntetéssel tiltakozó köztisztviselők iránt.  

Cikkajánló 2019. március 13.

Témák:

Mit kíván a SZEF-tag? Haladéktalanul hívják össze a KÉF soron kívüli ülését! A Parlament előtt sztrájkolnak csütörtökön a közszolgálati dolgozók. A PDSZ szerint adminisztrációs eszközökkel próbálják megakadályozni sztrájkjukat. Zűrzavaros szolidaritási sztrájk. Erzsébetvárosban leszavazták a túlóratörvényt. A KDFSZ egyetért a Metro Kereskedelmi Kft. Sztrájkbizottsága által megfogalmazott követelésekkel. Megalakult a sztrájkbizottság a Metro áruházláncnál. Bérmegállapodás a Metrónál – váratlan követeléssel állt elő a szakszervezet. Visszaszólt a Hankook: Fejezzék be a provokációt!. A Hankooknál határozatlan idejű sztrájk kezdődött.Hankook-sztrájk: a dolgozók több mint 60 százaléka felvette a munkát. Plakátokkal nyomasztja a sztrájkolókat a Hankook. Jutalmat kapnak a Continental dolgozói. Vasas Szakszervezeti Szövetség: eredményre vezetett a Wescast Zrt. dolgozók sztrájkja (Oroszlány). Béremeléssel ért véget a sztrájk az oroszlányi Westcastnál. Cafeteria 2019: a juttatás, amely áldozatul esett a szigorításnak. Ötven év munkában. Garantált bérminimum: fontos döntést hozott a Kúria. Orbán üzent a tanároknak: Neveljenek hazaszerető fiatalokat. Szolidaritás magyar módra (pedagógusok). Szexuális zaklatás és gyerekverés – A rendőrség próbálja felderíteni az állami intézmény sötét titkait (Göd). Diszkrimináció miatt vizsgálat indul a a Főpolgármesteri Hivatal ellen. Szörnyű szállások, de havi 1000 euró megtakarítás: sok magyar munkás már sosem jön haza (építők). Kutricába terelik a képviselőket. Pereskedik a Helsinki a közigazgatási bíróságok miatt. Hogyan néznek ki a jövő irodái? Nézünk még Youtube-ot? Kemény lépésre készül az EU. Az erőszakos hírek megbetegíthetnek. 34 ÉVRE IS BÖRTÖNBE MEHET AZ IRÁNI JOGVÉDŐ. "Össznemzeti zarándokvonat" indul a csíksomlyói búcsúba. Novák: Júliustól autóvásárlási támogatást kapnak a nagycsaládosok. Három évig nem lehet majd eladni a nagycsaládos kedvezménnyel vásárolt hétüléses kocsit. Magyar öngondoskodás 2019, fizetős konferencia. Hiába tolják pofátlanul a bankok: ilyen hitelt erre inkább ne vegyél fel!. „Pechje van Orbánnal Magyarországnak” (rendszerváltás, 30 éve történt?) Ajtót nyitunk a kémeknek. Kiszivárgott: felügyelet alá helyezné a Néppárt Orbán Viktort? Orbán Viktor kész bocsánatot kérni. Weber: Elfogyott a türelem Orbánnal szemben az EPP-ben. Ők kapták az állami kitüntetéseket az idei nemzeti ünnep alkalmából. Vagyonosok."Magyarországon egy nyolcszáz-ezer fős szűk csoport kezében összpontosul a vagyon" - Pitti Zoltán közgazdász. Kövér László fizetése márciustól havi 2,6 millióra nő, a parlamenti képviselők 100 ezerrel többet keresnek. Betegre keresték magukat a bankok. Paks 2 lehet az új Bős-Nagymaros. May újabb kudarca: megint leszavazta a brit parlament alsóháza a Brexit-egyezményt. Ezért igazoltatott a „tornagatyás” román rendőr. 24 különböző személyazonossága volt az őrizetbe vett nigériainak. Meglepő felfedezés: 50 év felett pont olyan biztonságos gyereket szülni, mint 40 év felett. Sok fiatalt is érint, így lehet elkerülni a stroke-ot. Teremtsd meg az életed, hozd ki a legtöbbet a hétköznapokból (Hygge). Nem kell többé a villanyóra-leolvasóra várni. Egy ellesett trükknek köszönheti az életét a férfi. Bálna kapott be egy búvárt.  

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk

Rendben

Weboldalunk bizonyos területein sütiket („cookies”) alkalmazunk. A sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje, amennyiben Ön korábban azt már meglátogatta. A sütik segítenek nekünk megérteni, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be és mennyi időt töltenek ott. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani Önnek azáltal, hogy a sütik egyebek mellett megjegyzik a beállításokat, így nem kell azokat újra bevinnie, ha egy új oldalra lép, emlékeznek az Ön által korábban bevitt adatokra, ezért azokat nem kell újra begépelnie, elemzik a honlap használatát annak érdekében, hogy az így nyert információk felhasználásával végrehajtott fejlesztések eredményeként az a lehető legnagyobb mértékben az Ön elvárásai szerint működjön, könnyen megtalálja az Ön által keresett információt, és figyelemmel kísérik hirdetéseink hatékonyságát.

Szociális Jogok Európai Pillére - SZEF-FES konferencia 2017. november 23.

A konferencia érdemi része 5 perc 40 másodperc után kezdődik.
A vágott, szerkesztett változat hamarosan megtekinthető itt.