Cikkajánló 2019. szeptember 5.

Témák:

Majtényiék a demokráciáért és az autonómiákért tüntetnek. Diáksztrájkot hirdettek szeptember 13-ára: aznap rendhagyó módon tanulhatnak a diákok. Tömegével hagyják el a pályát a kezdő óvodapedagógusok. „Mentsék meg a gyermekem osztályfőnökét!” - levelek pedagógusoktól, szülőktől. A magyar oktatás színvonala 30 évvel maradt le a valóságtól, és ez a szám most megduplázódik. Véletlenül épp most ellenőrzik a fogorvosokat. Mostantól olvasnivalót is adnak a vérzsírcsökkentőhöz a patikákban. HPV-oltás: még egy hétig nyilatkozhatnak a szülők. Ajándékcsomaggal népszerűsítik az állami szűrőbuszokat. Ma kezdődik a Demográfiai Csúcs. Gyermekvállalás: Orbán a lehetetlent célozta meg. Novák Katalin: Nő a házasságkötési és a gyermekvállalási kedv. Az otthonápolás akkor is munka, ha nem beteg gyerekről van szó. Nélkülözhetetlenek az idősek. Tovább dolgozik, de kevesebb lesz a nyugdíja. Eddig tartották fenn a fenntarthatósági államtitkárságot. A Legfőbb Ügyészség jelenti, nagyon elégedett a saját munkájával. A hatóságok egyre nagyobb mértékben derítik fel az OLAF által is vizsgált ügyeket. Ez ellen már tiltakozni kell (Kornis szobor). Magyarázkodni ment Varga Judit Brüsszelbe? Varga Juditot lepattintotta Timmermans. Elektronikus jegyrendszer (BKV). Nem bérletörő az autóipar lassulása. Megoldások mérnökhiányra. Nagyot robbantott az Aldi… (részmunkaidő). Nem csak a magyarok félnek szabadságra menni. Nem félünk felmondani, bízunk benne, hogy találunk munkát. Ilyen a jó vezető. Aprópénz a rezsiutalvány az ellenzékben ígért 14. havi nyugdíjhoz képest. A katasztrófavédelmi alaphoz is hozzányúlt az EU a Brexit miatt. Szijjártó Péter: Agyon akarják vágni a közép-európai térség versenyképességét. Szijjártó Lengyelországban olvasott be az EU-nak. Roma: két eltűnt gyermek megtalálásában segítettek az igazolások. Szegényebben is boldogabbak Svédországban Tóthék. A sertéspestis miatt a téliszalámi is megdrágulhat. Újra támad a sertéspestis: rengeteg jószágot lelőttek Heves megyében. Ha már bevonták a jogsit... Több ezer méteren találták meg a magyar totemállatot. Paks 2 egy 100 milliárdos tenderében mondott nemet a kormány az oroszoknak. Védték a balti légteret (50 éles riasztás). Olajat fúrnak majd Budapesten.  

SZEF Szövetségi Tanács ülése - 2019.09.21. szombat

 

A SZEF Ügyvivő Testülete 2019. augusztus 29-i döntése alapján az Alapszabály 51. pontjában megállapított elnöki hatáskörben eljárva 2019. szeptember 21-én, (szombaton) 10.00 órára összehívom a SZEF Szövetségi Tanács ülését.

Regisztráció: 9:30-tól

A tanácskozás helye: SZEF székhelye, I. emeleti tanácsterem
(1068 Budapest, Városligeti fasor 10.)

Cikkajánló 2019. szeptember 4.

Témák:

Egy hét az iskolabojkottig - a szülők segítségére és a hallgatók támogatására is számítanak a diáktüntetők. Nem sztrájkot, iskolabojkottot hirdetnek a diákok jövő péntekre. A pedagógusok csak a sajtóból értesültek arról, hogy jövőre bevezetik a Nemzeti alaptantervet és a kerettantervet. Tovább dolgoznak az új NAT-on. Romániában többet keresnek a tanárok, mint nálunk. Magántanulók: így kérhettek egyéni munkarendet szeptembertől. Alig jutnak be bölcsődébe a gyerekek. Megkötötték az első szerződéseket a kisgyermekesek bölcsődei támogatására. Helyzetbe hozzák az apákat a családban. A mentőknél nincsenek királylányok. Ötmillió kevésbé tehetős magyarnak szűnhet meg a térítésmentes fogászati ellátása – Reagáltak a fogorvosok a tárca közleményére. Nyomoz a rendőrség a Zalaegerszegen meghalt beteg ügyében. A megyékbe is jut a rendőrség új járműveiből. Orbánék nem összevonást, hanem összetársítást terveznek. Síró gyerekeket hagyott maga után a fideszes komisszár erdélyi fellépése. A Népszava válasza Demeter Szilárdnak. Nem látták előre: 660 millióval drágul a Királyi lovarda és a főőrség újjáépítése. Szobrot állítottak Kornis Gyulának Vácon, tiltakozik a Mazsihisz. Uniós szégyenlista élén: az OLAF Magyarország esetében ajánlotta a legnagyobb arányú pénzbüntetést. Polt Péterrel tisztázná az OLAF igazgatója a rengeteg korrupciógyanús ügyet. A magyar és a lengyel igazságszolgáltatás függetlenségéért is aggódik az ET-biztos. Közlekedési Munkástanácsok: a volános szakszervezetek ragaszkodnak a bérfejlesztéshez. Egyre több a hiányszakma: se árufeltöltő, se géplakatos, se fizetés. Eltüntették Navracsics kormánybírálatát – A történelemhamisítás dübörög tovább!. Összehívnák a költségvetési bizottságot a forint gyengülése miatt. A magyar társadalom az egyik legzártabb Európában. Már megint kortárs versek miatt háborognak a szülők, pedig nem is tankönyvben találtak rájuk. Meglepő kijelentéseket tett Orbán volt külügyminisztere. Megint Bécs lett a világ legélhetőbb városa. Olyan öreg bükkfára bukkantak, amit még Mátyás király is láthatott. Decembertől szigorodnak a növényegészségügyi előírások. Szinte teljesen megvakult egy tinédzser, miután évekig élt sült krumplin és chipsen. Sosem gondolnád, miből készül a McDonald's sült krumplija.  

A SZEF XVIII. KONGRESSZUSA

SZEF XVIII. KONGRESSZUSÁRA

A SZAKSZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA (SZEF) ELNÖKE

az Ügyvivő Testület 78/2019. (VIII.29.) SZEF ÜT határozata alapján az Alapszabály 37. pontjában megállapított jogkörében eljárva

 

2019. november 08-ra összehívja a

SZEF XVIII. Kongresszusát.

 

A kongresszus helye: SZEF Székhelye, I. emeleti tanácsterem

(1068 Budapest, Városligeti fasor 10.)

 

A kongresszusi tanácskozás kezdési időpontja: 10:00 óra

 

Cikkajánló 2019. szeptember 3.

Témák:

Iskolák előtt kampányolt a Fidesz-támogatott polgármesterjelölt. Fenyegetnek a szakszervezetek. Köznevelésért felelős államtitkár: nagy szerencse a pedagógushiány, így legalább el tudnak helyezkedni a friss diplomások. Egyre több az egyházi iskolás. Az öt ellenzéki párt együtt megy a köznevelési törvény miatt az Alkotmánybíróságra. "Lassan végveszélybe kerül az egész iskolarendszer". Friss felmérés: a pedagógusok 18%-a az első lehetséges alkalommal elhagyná a pályát. Fullon vannak a bölcsik: és nem is lesznek azonnal új férőhelyek. Változik a kormányablakok nyitvatartási ideje. Újabb létszámstop a közigazgatásban? A szakszervezet kollektívszerződés-kötési jogosultságát vizsgálta a Kúria egy kollektív szerződés érvénytelenségének megállapítása iránti perben. 30 éves a sztrájktörvény, konferencia. Emmi: Jogellenes a fogorvosok sztrájkja. Kezelésbe vették a kormányt (fogorvosok). Nemcsak a V4-es országok hagytak le minket, hanem Románia is - Interjú a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnökével. Braun Róbert felmondott a Corvinusnál: „Eddig bírtam”. Újabb terv: Palkovics kutatóintézeteket és egyetemeket terelne össze. Az állami einstand után rögtön nekiment a kutatóknak Maróth Miklós. Milliárdos befektetések után küldenek el dolgozókat a Lázár János felügyelte ménesbirtokról. Tescós dolgozók százai nem mentek be dolgozni hétfőn. Az Európai Bizottság elnöke is támogatja az európai minimálbér bevezetését. Trócsányi visszalépett, nem lesz bizottsági alelnök, Hidvéghit megint halaszthatják. Brexit: keresztül húzhatják Johnson terveit, októberben még előrehozott választás is lehet. Orbán ismét irányt mutat Kötcsén. Dolgozók vs. nyugdíjasok: ennyivel több embert kell eltartani. Befejeződött a Takarékbank átalakulása. Egyelőre inkább olyanok veszik fel a babaváró hitelt, akik nem szorulnak rá, inkább befektetik. Elképesztő ütemben bővül a hitelállomány. Kiugrott a lépcsőházból és meghalt egy férfi a Heim Pál Kórházban. Féltékenység és elkeseredés a családirtások fő oka. Pintér Sándor: Területi egyenlőtlenségeket csökkentő program indul. Pár nap és már tényleg jöhet a Samsung hajtogathatós mobilja. Vidéken dolgoznak a legtöbbet az autótolvajok. Felmondott a munkahelyén, két hónapja önkéntesként szemetet szed a Tisza-tavon.  

Cikkajánló 2019. szeptember 6.

Témák:

Magasabb fizetésért tüntetnek a tanárok Horvátországban. A PSZ szerint a rossz bérpolitika miatt milliókat buknak a pedagógusok. Új tanév, új központosítás: elzárja a szakmaszerzés rövid útjait a kormány. 573-ról 171-re húzták le az OKJ-s szakmák számát. Rétvári Bence: 2010 után évről évre bővülnek az oktatásra fordítható források. „Megkérdeztem, van-e hely a bölcsődében a lányomnak….” Tízből nyolc 75 évnél fiatalabb magyar úgy hal meg, hogy meg lehetett volna menteni. Kétmillió magyarnak lenne orvosnál a helye. Itt vannak a legújabb magyar öngyilkossági statisztikák. Orbán nézetei a demográfiai kérdésekről. Bocsánatot kért a püspöki kar. Ebbe belerokkannánk: pusztítást okozhatna az egységes minimálbér. Mégsem lehet mindenkiből programozó. Maradnak az út szélén a közmunkások jövőre is. Nálunk is hamarosan 900 ezer munkahelyet változtat meg az MI. Palkovics László: Több tudományos kutatás lesz, sokkal több pénzből. Rezsiutalvány – összevont csekk is kérhető. Fegyvert szegeztek ellenzéki aktivistákra Miskolcon. A bajai választási bizottság szerint nem baj, hogy gyerekekkel kampányolt a polgármester, mert ő a polgármester. Feleljenek a fizetésükkel az ígérgető polgármesterek!. Bíróság mondta ki, hogy csalás volt 2014-ben az egyszavazatos győzelme, most újraindul. Többmilliós végkielégítéssel távozhatnak a leváltott polgármesterek. Kamatrögzítésre buzdítják a devizahiteleseket a bankok. Közmédia: ami nálunk mindennapos, Ausztriában elképzelhetetlen. Az egész államigazgatáson átmehetett egy idióta álhír. Rendkívüli parlamenti ülés lesz klímaügyben. Moszkva nem fog örülni: Georgia (Grúzia) NATO-csatlakozását sürgette Áder. Migránsok milliói Oroszországban. Drámai halálesetek Franciaországban. Nem dönt Brüsszel a bérről (EU-minimálbér). Arcképek a törékeny Európából (könyvismertető). FIFA: ebből az 55 labdarúgóból kerül ki az Év csapata. Tavaly kilenc százalékra csökkent az adóelkerülés mértéke Magyarországon. A NAV szerint ügyfélkapu-jelszavakat lopnak. Becsapta a robothang és utalta is a pénzt. Trianoni menetrendet hirdet a MÁV. A húsmentes étrend növelheti a stroke kialakulásának esélyét.  

Cikkajánló 2019. szeptember 2.

Témák:

Sztrájkolni fognak a diákok. A kormány nem bízik a szülőkben, a tanárokban, de a civil társadalomban sem. "Szegény legény vagyok én" - a Keletinél tartott performanszt a Pedagógusok Szakszervezete. Nem engedték be a szakszervezeti aktivistákat, kitört a botrány Kásler Miklós tanévnyitóján. Tragikus állapotok között indul az új tanév. PSZ: ha így folytatják, tíz-tizenöt év múlva nem lesz pedagógus. Túlterhelt pedagógusok, alacsony fizetések és hatalmas tanárhiány - így indul az idei tanév. Rengeteg a betöltetlen állás: egyre kevesebb a tanár. ILYEN ISKOLÁT AKARUNK! – A SZÜLŐK 11 PONTJA. Már a bölcsődei dolgozók is tiltakoznak. Országosan sztrájkolnak a fogorvosok. Szabadságba léptek a fogorvosok. Az államtitkár szerint új mentőautót kaphatnak a mentőállomások. Abszurd: pótmegoldás a nyugdíjpótlásra. A BKV zöld jelzést adott a "rabszolgatörvény" alkalmazásának. Kik a magyar szakszervezetek tagjai? A magyarországi munkavállalók szakszervezeti szervezettsége és a szakszervezeti taglétszám jelentősége az érdekegyeztetés különböző fórumain. Hiába csökkent a szocho, csak kevés magyar melós fizetése emelkedett. A közmunkásokat nem húzza ki a nyomorból a kormány ajándéka. Komjáthi: tisztán látszik a szavazatvásárlás. Kiakadtak a nyugdíjasok a 9 ezer forintos rezsiutalványon. Závecz: Szoros lehet a verseny Tarlós és Karácsony között. Microsoft-botrány: belső vizsgálat a rendőrségnél? Pintér válaszolt. Hableány: tragédia volt, tanulság nincs. MTA-átalakítás: Palkovics szerint minden kész, de a dolgozók még azt sem tudják, milyen feltételekkel folytathatják munkájukat. Sokan meghaltak egy indiai vegyi gyárban történt robbanásban. Hongkongi tüntetések: brutális jelenetek zajlottak a metróban, a tanévkezdést is bojkottálják. Vallási körmenetnek álcázták, de így is szétverte a rendőrség a hongkongi tüntetést. Több mint húszezer AT&T dolgozó sztrájkolt. Szabad leszel, de magányos is – Ilyen az élet digitális nomádként. Tartós lesz az árhullám: hiába van szezonja a friss zöldségnek, az árak nem csökkennek. A gazdaság lassulása elkezdődött. Magyarország: irány a periféria! - interjú Petschnig Mária Zita közgazdásszal. Ugyan semmi szükség rá, de újra meghosszabbítják a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Házilag készített repülővel szökhetett át egy férfi a szlovák határon. Este utaznál? Erre vigyázz: 3 hónapig zárva lesznek a jegypénztárak. A pancser rendőr hatalmas klisé, mégis röhögünk rajta. Könnyeivel küszködve búcsúzott legidősebb fiától Angelina Jolie.  

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk

Rendben

Weboldalunk bizonyos területein sütiket („cookies”) alkalmazunk. A sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje, amennyiben Ön korábban azt már meglátogatta. A sütik segítenek nekünk megérteni, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be és mennyi időt töltenek ott. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani Önnek azáltal, hogy a sütik egyebek mellett megjegyzik a beállításokat, így nem kell azokat újra bevinnie, ha egy új oldalra lép, emlékeznek az Ön által korábban bevitt adatokra, ezért azokat nem kell újra begépelnie, elemzik a honlap használatát annak érdekében, hogy az így nyert információk felhasználásával végrehajtott fejlesztések eredményeként az a lehető legnagyobb mértékben az Ön elvárásai szerint működjön, könnyen megtalálja az Ön által keresett információt, és figyelemmel kísérik hirdetéseink hatékonyságát.

Szociális Jogok Európai Pillére - SZEF-FES konferencia 2017. november 23.

A konferencia érdemi része 5 perc 40 másodperc után kezdődik.
A vágott, szerkesztett változat hamarosan megtekinthető itt.