Cikkajánló 2018. május 25. délután

Témák:

Az oktatás jövője, a jövő oktatása . Gyereknapra bankszámlanyitás? Ha így csinálja, meg fogja köszönni a gyereke, mikor nagykorú lesz. A műjégpálya berendezéseivel hűtenék a Liget Projekt épületeit. Veszélyben a családorvosi rendszer: még mindig 300 praxis betöltetlen. Az emberek egyre inkább a magánegészségügybe menekülnek az államiból.  MSZP-s képviselő: lehet, hogy forradalmat kell csinálni. Egy "jó közösséget" vezetve akar rágyúrni az önkormányzati választásra az MSZP új budapesti elnöke. Vízlépcső épülhet a Szigetközben. Egyre többen tartanak a közelgő amerikai recessziótól. 106 éve ezen a napon lőtte szét a rendőrség a választójogért tüntető munkásokat (VÉRVÖRÖS CSÜTÖRTÖK). Balog Zoltán attól fél, Európában betiltják a gyerekek megkeresztelését. Több százezer svéd fiatalt tartanak terrorban muszlim vallási rendőrök. A Guardian-ben a Kommunista Kiáltványról és a XXI. század ragadozó és polarizált kapitalizmusáról. A műszálas ruhákat is megadóztatnák a britek. A melltartóknak is lejár a szavatosságuk. Megfejtették, miért nőtt aránytalanul nagyra az ember agya.

Cikkajánló 2018. május 22.

Témák: Trónok harca a PDSZ-nél. Tovább hallgatnak a CEU-látogatók..Az ördög meztelen (GDPR). Liget – négyszeres áron. Nők svájcifrank-hitellel. A nők helyzete semmilyen szempontból nem jó. „Nem való a férfinak, hogy háztartásbeli legyen” – miért nem szerződne a miniszterelnök a férfiakkal is a gyerekvállalásról? Rossz hír a magyar nyugdíjasoknak. Idei mélypontja közelében a forintárfolyam. Elszállt az állami hiány. Kövér László házelnök ellenzéki "ricsajra" számít. Orbánt nem lehet kritizálni. Lauder válaszolt Orbánnak. Mellár Tamással mégis lehet frakciója a Párbeszédnek.  Szocialista elnökhelyettes lenne Komjáthi Imre. Baldauf László végleg kiszáll a CBA-ból. Európa a haját tépi, az új olasz kormány mindent felboríthat. Meghalt Magyar Péter zenész. Erdő Péter: Célunk, hogy egyre több templom legyen nyitva. Megrongálták a csepeli kálváriát, Németh Szilárd provokációról beszél. Több témában is lehet nemzeti konzultáció a közeljövőben. Nem lehet ott a Guardian Schmidt Máriáék rendezvényén. Máris indulhat a V4-ek kampánya Kínában. A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját Cannes-ban. Hercegi esküvő - Itt vannak az első hivatalos fotók! "Hahóóó, facebookosok!" - Orbán Viktor megmutatta második unokáját (fotó!) Álhírt terjeszt a közmédia - Nem nevezik át Essent. Ingyenes lesz a teljes észt buszhálózat. Az űrből buktatták le a GDP-ről kamuzó diktátorokat.

Cikkajánló 2018. május 25.

Témák:

Áremelkedés előtt állunk, sokan megérzik majdGyenge forint, magas árak. Egy éven belül a Várba költözik a kormány. Június 13-án kerülhet az Országgyűlés elé a 2019-es költségvetés. Adótrükkel lenullázott rezsikassza. Július 20-ig a parlament elfogadja az összes törvényjavaslatot, amit a kormány ígért. Itt a NAV eddigi legdurvább listája. Egymillió magyar munkahely van veszélyben az automatizáció miatt. Kormánytisztviselőket vádolnak korrupcióval. Nem lesz átcsoportosítás a kormányzati és az önkormányzati hatáskörök között. Nőtt a kórházak adóssága a választások óta. Országos kompetenciamérés az iskolákban. Fogyatékos fiatalok pályaválasztását segítő központot nyitnak a piaristák. Lukács-archívum - Kizárják a kutatókat. Nem államosíthatják a Golgotát. KASZ: Újabb mérföldkő a kereskedelmi munkabérek terén. Az OBI-ban is lesz béremelés év közben. Fegyelmi indul Toroczkaival szemben. Adatkáosz a politikában. Nem lenne csoda, ha fellázadnának a nyugdíjasok. Irigykedve nézhetik az idősebbek, mennyi pénzt kap, aki most vonul nyugdíjba. Kiszámoltuk, mennyit jelent Orbán Viktor ígérete a nyugdíjasoknak. „Ha adnak, fogadd el”: mit gondolnak a nyugdíjasok Orbán bejelentéséről? Nézze meg, mit vitt Orbán Viktor ajándékba az óvodásoknak. Orbán szerint nem tartozik a szabadsághoz, hogy a háza előtt tüntessenek. Trócsányi: a jogállamiságot védi majd a legfelsőbb közigazgatási bíróság. Stop Soros: a határrendészeti távoltartás is kikerül. Mennyit bukott az állam a letelepedési kötvényeken? Orbán Viktor az „Európa jövője” konferencia több előadójával is találkozott. Kampány az emberkereskedelem ellen. Nem lehet egész hétvégén e-matricát venni. Tanulmány: A teljes magyar lakosság gazdagodik. Leisztinger kipakolt: A fizetésük java részét leadják a focisták. Történelmi népszavazás előtt Írország. Hatalmas online üzlet a védett állatok trófeája. Rákot okozhatunk a vadállatoknak. Pillanatok alatt híressé vált: nézze meg, hogyan él a csömöri pókerkirály. Erzsébet királynő fél évnyi kemény tanulásra ítélte Meghan hercegnét

Cikkajánló 2018. május 18.

Alkudozás a közszolgákról (Boros Péterné). Gratulálunk, Papp Kati! Erkölcsi okokból perelte be volt munkahelyét Zaveczki Tibor. Rengeteg állás szűnhet meg a munkaerőhiány miatt. Aki diákként akar dolgozni, ezt a cikket olvassa el. Tanulni akartunk. Kétségbeejtő állapotban van a magyar gyerekek fogazata. Gyermekparadicsom nyílt a Városligetben. Durvul az OBT és Handó vitája. Seszták megfenyegette Orbánt. Mit kezd az ellenzék a faluval? Félmilliárdot kapott a "közgondolkodás javítására" a CÖF. Hanyatló szakaszban a forint. Vidéken a Tv2 tarolt, Budapesten az RTL. Megszületett az olasz koalíciós megállapodás, abban azonban az EU számára nincs köszönet. Seehofer szerint nem fogadhatnak be több menekültet, mint a többi uniós tagállam együttvéve. Hazaárulással vádolja a román kormányfőt a legnagyobb ellenzéki párt. Magyarországot is beperli az Európai Bizottság a magas légszennyezettség miatt.Veszélyben a pálinka kedvezményes adózása. Robbantás áldozata lett egy magyar nő Los Angelesben. Hétvégére ismét melegebb idő várható.

Cikkajánló 2018. május 24.

Témák:

Lassuló béremelkedés (megvan a minisztériumi „emberünk”). A cafeteriával is zsonglőrködnek a cégek. Orbán Viktor: Jövőre nyugdíjemelés. Az idei családbarát munkahely pályázatra szeptember 19-ig lehet jelentkezni. Magyar krétakör: 3,7 milliárdba kerülhet az új iskolai nyilvántartás. Erősödhet a pedagógus érdekvédelem a felsőoktatásban (PDSZ). Megvan a NAV új vezetője. Nem illenek cigányok a „faluképbe”. Kivérezteti Iványi egyházát a kormány. Üres széksorok, megszakadt közvetítés. Pénzeső: 7,8 milliárdnyi prémium Varga Mihály tárcájánál. Orbán felmentette a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját. Balogh Jánost megszavazták főrendőrnek, Papp Károly közbiztonsági főigazgató lesz. Fürjes segítséget ígér nem gyámságot (Olimpia 2032-ben?). Kizáratná a Fideszt az Európai Néppártból a HRW. 7000 ember rúgnak ki a német óriásbanktól. A piacok nem örülnek az új olasz kormánynak. BBC: Ukrajna pénzt fizetett Trump ügyvédjének fehér házi találkozók szervezéséhez. Több száz diáklányt zaklatott szexuálisan az iskola nőgyógyásza. A magyarok harmada van csak felkészülve a váratlan kiadásokra. Elhunyt Tábori László. Előtűnt egy palota: bontják a Corvin áruház bádogját. Négy hétvégére a gyalogosoké a Szabadság híd. Korábban is okozott súlyos balesetet a ceglédberceli tragédia sofőrje (közvetítette saját balesetét). Így viselkedj az irodában, ha 100 évig akarsz élni egészségesen! Hihetetlen! A kedvenc színed mindent elárul a személyiségedről. Zombi-támadás miatt riasztották egy floridai város lakóit. 400 tűzoltólaktanya nyit meg a vasárnapi gyereknap alkalmából.

Cikkajánló 2018. május 17.

Adatvédelmi hiátusok - Sokba fog kerülni (GDPR). Hiány lehet a diákmunkásokból is nyár végére.Tárt karokkal várják a CEU-t (Bécsben). 7-es cikkely - Négyből négy uniós bizottság mellette. A női egyenjogúság szempontjából is kritizálja Magyarországot az EP. Erre figyeljen az adóbevallásnál! 10 százalékos szja-kulccsal is csak évek múlva érünk a szlovák bérek szintjére. Átlagosan félévente váltunk munkahelyet. Több cég is elviszi termelési egységét az országból a munkaerőhiány miatt. De mégis: kik szavaztak, hogyan szavaztak április 8-án? Nagy tüntetés készül a ligeti monstrum ellen. El akarják törölni az adósságot (Olaszo.). Elhunyt Diószegi József. Lars von Trier nem volt rest. Nem sikerült a csúcstámadás egyik magyar hegymászónak sem a Himalájában. Farmert kap a kaller: negyedmilliárdért vesz új ruhát a MÁV. Milliókért vett díszkardokat a honvédség. Turul sportmárkát épít Mészáros.

Cikkajánló 2018. május 23.

Témák:

Stratégiai gondolkodás és perspektívák.A Magyar Munkajogi Társaság II. Konferenciája (a közszféra munkajoga). Tovább nőtt az eltűnt gyerekek száma. Diákmunka - Kizárólag szerződéssel. Már diákmunkásból sincs elég? Ennyit keres havonta egy átlag magyar hallgató. Mit vár az új oktatásirányítástól a PDSZ? Kérésekkel fordult a PDSZ az új kormányhoz. Most oktatásügyben kapott komoly bírálatot Magyarország. Országos kompetenciamérés tartanak az iskolákban. 10 éves a Nemzeti Tehetség Program. CEU-látogatás: megszólalt Szijjártó. Megdöbbentő adatok a magyar közszféráról. Módosítsák a rendeletet, legyen kiszállási díj. Nyolc év alatt világszínvonalú lesz az egészségügy Budapesten? Szakorvosok húszmilliárdos akadálypályán. Kevés a magyar határrendész. Ezért nem csökken a kamionsor a román határon. Nőügyek 2018 címmel publikált kutatást a Frierdich-Ebert-Stiftung. A munka és a magánélet feszültsége a nők legnagyobb gondja. A férfi többet, a nő kevesebbet keres, ha van gyermeke. Nemzeti munkanélküliség. Már nem az alacsony bér a vonzóerő a befektetőknek Magyarország vonatkozásában. Lemaradtak a magyar bérek a régiós átlagában. Magyar melósokat keresnek: nettó 630 ezres fizetés, azonnal kezdhetsz. Ezekben a szakmákban emelkedtek a bérek a munkaerőhiány miatt. Büszkeség (nagypéntek). Cél a teljes foglalkoztatás elérése, az adóterhek további csökkentése. Kopogtatnak a cégek ajtaján az Z generáció tagjai. Ne blokkolj le! Így viselkedj az állásinterjún, ha nem tudod a választ. Egyre jobban félünk a munkanélküliségtől, romlott a GKI konjunktúraindexe. Szentesen Szabadnap jár annak, aki nem dohányzik. Elküldték a varrónőket, amiért sztrájkolni mertek. Sztrájkolnak a közalkalmazottak Franciaországban. Áttörte az üvegplafont - Női vezetője lesz a New York-i tőzsdének. Elnapolva: továbbra sem nyit meg a Sorsok háza .Az adócsökkentés növeli a jövedelmi egyenlőtlenséget, az adóemelés viszont nem csökkenti. Munkába járás saját kocsival – mikor téríthető? Mivel szúrjuk el a leggyakrabban az adóbevallást? Megteheti, de sokat bukhat, ha nem nyúl az adóbevallásához. Hazai okai is vannak a forint gyengülésnek. Komolyan gyengélkedik a forint. Ébredezik az altatásból a rezsidémon. Kétszázmilliárdnál több az államháztartás áprilisi hiánya. Közismert jogászok szólaltak fel a bírói függetlenség védelmében. Egyre több település marad bolt nélkül. ÁSZ: egyre fehérebb a gazdaság Magyarországon. Belváros: Nyugdíjas pedagógust indítanak az ellenzéki pártok. Toroczkaiék új platformot hoznak létre a Jobbikon belül. A Jobbik elnöksége visszaüt: Nincs létjogosultsága Toroczkai platformjának. Megoldás vagy placebó a kerítés? Szigorú bevándorlási törvényt sürget a német munkaügyi hivatal vezetője. Nem lesz kereskedelmi háború: Amerika és Kína megegyezett. Napokra leáll az egyik vezető magyar bank - figyelmeztetik az ügyfeleket. Új személyek kapcsolódnak be a kormány kommunikációjába. Minisztériumi pozícióba léphet elő a távozó országos rendőrfőkapitány. Lett egy Fővárosi Államtitkárság, csak még nem tudni, minek. Élet lehet a Vénusz feletti felhőkben. Ő lett az új Franz Kafka-díjas. Az 57 éves Hugh Grant életében először nősülni készül. Meghalt Philip Roth. Meghalt Berkovits György. Csütörtökön búcsúztatják Choli Daróczi Józsefet. Fél hónapi ostrom után került magyar kézre a főváros (1849). Adhat feloldozást bűneimre egy robotpap?. Gyermeknap, szombat délután. Időjárás: Németh Lajos szerint hétvégén már 30 fok is lehet a hőmérséklet.

Cikkajánló 2018. május 16. délután

Témák:

Egy hét múlva lejár az szja-bevallás határideje. Elfelejtik kérni az adójóváírást. Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt. Visegrádi négyek (V4) szakszervezeti vezetőinek találkozója. Az ifjúsági foglalkoztatás nehézségei Európában. Nők 40: ezt fontos tudnia, ha nyugdíj előtt áll. Senki sem tudja, miből fognak élni a jövő nyugdíjasai. Nyugdíjbónusz a gyereket vállalóknak? Így tüntettek a brüsszeli nyugdíjasok. Közel a bérmegállapodás, vagy újabb patthelyzet jön? (Borosné) 50-60 százalékkal nőhet a bérünk pár éven belül. A PDSZ elítéli a Stop Sorost. Kisebbségben lenni szabadságot is jelent. Robin Cook szerint nem lehet bízni Hollywoodban. A francia Becsületrend lovagja lett a Müpa vezérigazgatója. Meghalt Tom Wolfe. Biztosítási díjakról egyeztettek a buszosok. Már látszik a magyar gazdasági csoda vége - jöhet az összeomlás. Járai: Reális az évi 4 százalék körüli növekedés. Az eurónak is hátat fordíthat az új olasz kormány. Babis nem áll be Orbán mögé. „Fejedelmi” Macron, ismeretlen miniszterek. A Google munkatársai petícióban kérik: ne fejlesszenek gyilkoló robotokat. A rendőrség vitte el a focibírót (hatalommal való visszaélés). Con Spirito - Egyházzenei Fesztivál. Miért hal meg korábban a fizikai munkás, ha egész nap mozog? Emiatt szenved sok magyar férfi. Igazán boldog akar lenni? - Olvasson!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk

Rendben

Weboldalunk bizonyos területein sütiket („cookies”) alkalmazunk. A sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy felismerje, amennyiben Ön korábban azt már meglátogatta. A sütik segítenek nekünk megérteni, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be és mennyi időt töltenek ott. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani Önnek azáltal, hogy a sütik egyebek mellett megjegyzik a beállításokat, így nem kell azokat újra bevinnie, ha egy új oldalra lép, emlékeznek az Ön által korábban bevitt adatokra, ezért azokat nem kell újra begépelnie, elemzik a honlap használatát annak érdekében, hogy az így nyert információk felhasználásával végrehajtott fejlesztések eredményeként az a lehető legnagyobb mértékben az Ön elvárásai szerint működjön, könnyen megtalálja az Ön által keresett információt, és figyelemmel kísérik hirdetéseink hatékonyságát.

Szociális Jogok Európai Pillére - SZEF-FES konferencia 2017. november 23.

A konferencia érdemi része 5 perc 40 másodperc után kezdődik.
A vágott, szerkesztett változat hamarosan megtekinthető itt.