A SZEF üdvözli az európai minimálbér irányelv ügyében elért megállapodást

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) tagjaként részt vett minden olyan nyomásgyakorlásban, amivel a magyar politikai életet befolyásolhatta, hogy támogassák az EU-s minimálbér irányelv előmenetelét.

Legutóbb ez ügyben levelet küldtünk Orbán Viktor miniszterelnöknek, mint Magyarország képviselőjének az Európai Unió Tanácsában, amelyben arra kértük, hogy a magyar kormányzat támogassa a szakszervezetek számára fontos prioritások bekerülését a végső szövegváltozatba.
Az miniszterelnöknek küldött levelet Kordás László a DK parlamenti képviselője is felemlegette az ATV stúdiójában, illetve a Mérce is beemelte a fontosabb reakciók közé.
Még a pozitív fejleményeket hozó szavazás estéjén Csóti Csaba a SZEF elnöke foglalta össze a folyamatot a Klubrádió hallgatóinak, amely a műsor archívumában 18.09-től 25.55-ig hallgatható vissza.

Mivel a 2 éve húzódó folyamat több lépcsős, így az alábbiakban igyekszünk összefoglalni a jelenlegi fontosabb tudnivalókat.

A jelenlegi előzetes megállapodás az irányelv szövegéről a háromoldalú intézményközi tárgyalások eredménye, amit a Tanácsnak és a Parlamentnek is jóvá kell hagynia, méghozzá több körben. Előreláthatólag a teljes folyamat a nyári parlamenti szünetet is figyelembe véve leghamarabb szeptember – októberben zárulhat.

A kompromisszumos szövegben sok olyan dolog benne van, amit a szakszervezetek kértek:
– a megfelelőségi határ (medián 60%-a, átlagbér 50%-a), de nem kötelező ez alkalmazni,
– erősíti a szociális partnerekkel való együttműködési kötelezettséget a minimálbér megállapítása során,
– a levonások tiltását nem sikerült elérni, de limitálták az okokat,
– minden munkavállalóra vonatkozik az irányelv, nincsenek kizárt csoportok,
– a kollektív tárgyalások csak szakszervezetekkel történhetnek, törlésre kerültek az egyéb “munkavállalói szervezetek”-re utaló szövegrészek,
– ahol nincs 80%-os kollektív szerződés lefedettség, ott az államnak ezt külön támogatnia kell és cselekvési tervet kell kidolgozni ennek előmozdítására,
– tartalmaz a szakszervezetek akadályoztatási elleni intézkedéseket is,
– a közbeszerzéseknél kikötés kell legyen, hogy a nyertes cég tiszteletben tartsa a kollektív jogokat,
– ahol jól működő, csak kollektív szerződés kötésen alapuló rendszerek vannak (pl. Svédország és Dánia) ott nem kötelező bevezetni a minimálbért,
– az irányelv szövege elismeri a szociális partnerek autonómiáját a kollektív tárgyalások és megállapodások kötése tekintetében.

A SZEF ahogy az elmúlt 2 évben, úgy továbbra is támogatja a kezdeményezést és európai szövetségével összhangban folytatja a nemzeti szintű nyomásgyakorlást és tájékoztatást.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és