Keresés
Close this search box.

Megváltozott esélyek a járvány után: nők a munkaerőpiacon

Megváltozott esélyek a járvány után: nők a munkaerőpiacon címmel szervezett virtuális kerekasztal beszélgetést az Amnesty International.

Szakértők vitatták meg, hogy a karanténban felhalmozott tapasztalatokat hogyan lehet úgy hasznosítani, hogy azok segítsék a női munkavállalókat. 

A beszélgetés résztvevői voltak: Keveházi Kata (Jól-Lét Alapítvány), Spielmann Katalin (Working Moms Hungary), Szűcs Viktória (Szakszervezetek Együttműködési Fóruma), 
Tamás-Sáróy Krisztina (Amnesty International)

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a gazdaság újra indulása veszélyeket és lehetőségeket is tartogathat a női munkavállalók számára.

Szakszervezetek Együttműködési Fórumának képviseletében Szűcs Viktória arról beszélt, hogy náluk viszonylag egységesek a bérek, azonban a kormánytisztviselői karban már elég nagyok az eltérések, s ez nagy differenciálási lehetőséget enged a munkáltatóknak. Ez pedig nem a nőknek kedvez.

Hangsúlyozta az edukáció és a tudatos munkavállalás fontosságát, aminek tudatosítása egy hosszútávú munka eredménye lesz, amiben a jogszabályi környezetváltozás és a szakszervezet tud segíteni például a szakszervezetek által tagok számára szervezett oktatási, képzési programokkal.

Szűcs Viktória hozzátette: azokon a munkahelyeken kisebb a diszkrimináció mértéke, ahol van szakszervezet.

Sajtómegjelenések a témában:https://www.noklapja.hu/fontos/2020/07/06/nok-munkaeropiac-diszkriminacio-karanten/

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás