Keresés
Close this search box.

Megváltozott esélyek a járvány után: nők a munkaerőpiacon

Megváltozott esélyek a járvány után: nők a munkaerőpiacon címmel szervezett virtuális kerekasztal beszélgetést az Amnesty International.

Szakértők vitatták meg, hogy a karanténban felhalmozott tapasztalatokat hogyan lehet úgy hasznosítani, hogy azok segítsék a női munkavállalókat. 

A beszélgetés résztvevői voltak: Keveházi Kata (Jól-Lét Alapítvány), Spielmann Katalin (Working Moms Hungary), Szűcs Viktória (Szakszervezetek Együttműködési Fóruma), 
Tamás-Sáróy Krisztina (Amnesty International)

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a gazdaság újra indulása veszélyeket és lehetőségeket is tartogathat a női munkavállalók számára.

Szakszervezetek Együttműködési Fórumának képviseletében Szűcs Viktória arról beszélt, hogy náluk viszonylag egységesek a bérek, azonban a kormánytisztviselői karban már elég nagyok az eltérések, s ez nagy differenciálási lehetőséget enged a munkáltatóknak. Ez pedig nem a nőknek kedvez.

Hangsúlyozta az edukáció és a tudatos munkavállalás fontosságát, aminek tudatosítása egy hosszútávú munka eredménye lesz, amiben a jogszabályi környezetváltozás és a szakszervezet tud segíteni például a szakszervezetek által tagok számára szervezett oktatási, képzési programokkal.

Szűcs Viktória hozzátette: azokon a munkahelyeken kisebb a diszkrimináció mértéke, ahol van szakszervezet.

Sajtómegjelenések a témában:https://www.noklapja.hu/fontos/2020/07/06/nok-munkaeropiac-diszkriminacio-karanten/

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.