Cikkajánló – 2019. december 4.

„A magyar az egyik leginkább szakszervezet-ellenes kormány”; Norvégiában a legjobb nőnek lenni, Magyarország távol az élmezőnytől; Megszavazták az adócsomagot – itt van, mi változik 2020-ban; Gond lehet a szabadságokkal; Tényleg akkora sikert ért el a magyar oktatás a PISA-teszten?; Adózni kell a mikulásajándék után

 

„A magyar az egyik leginkább szakszervezet-ellenes kormány”

Interjú Valter Sánchessel, az IndustriAll Global szakszervezeti világszövetség főtitkárával A Mércén.

 

Norvégiában a legjobb nőnek lenni, Magyarország távol az élmezőnytől

167 országban mérte fel a nők helyzetét az idei index. Svájc és a skandináv államok az élbolyban, Magyarország a középmezőnyben. A lista végén azok az országok, ahol háború dúl, és ezért egyre rosszabb nőnek lenni. Az eredményeket a HVG ismertette.

 

Megszavazták az adócsomagot – itt van, mi változik 2020-ban

Megszavazta az Országgyűlés a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot. Az adócsomagban nem voltak jelentős változások a már beterjesztett törvényjavaslathoz képest, a parlamenti vita során csupán kisebb pontosításokat tettek – közölte Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group adópartnere. A Piac és Profit összefoglalója.

 

Gond lehet a szabadságokkal

Kevesebb mint egy hónappal a naptári év vége előtt egyre több cég kénytelen azzal szembesülni, hogy kisebb-nagyobb fennakadásokkal is járhat, ha a Munka Törvénykönyvének (Mt.) megfelelve minden munkavállalójának kiadja az idei évben esedékes szabadságát. Ennek elmaradása akkor is jogszabálysértésnek számít, ha az adott időszakban a munkavállaló sem akar szabadságra menni. Forrás: mmonline.hu.

 

Tényleg akkora sikert ért el a magyar oktatás a PISA-teszten?

Néhány ponttal jobb teljesítményt értek el a magyar 15 éves tanulók a 2018-as PISA-mérésben, mint a korábbiban, ez a kormány szerint hatalmas teljesítmény. A tény az, hogy ez nem szignifkáns növekedés, és igen távol áll az átlag a 2009-es és az előtti eredményekhez képest. Az iskola esélykiegyenlítő szerepe pedig továbbra is nálunk az egyik legrosszabb. A HVG cikke.

 

Adózni kell a mikulásajándék után

Sok cég szervez Mikulás ünnepséget a dolgozói gyerekeinek, olykor bevásárlóközpontokban van ajándékosztás, és az is jellemző, hogy az önkormányzatok szerveznek ilyent, a Mikulás körbejár a településen, és ajándékcsomagokat oszt a kicsiknek. A 24.hu cikke.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a