Cikkajánló – 2019. december 2.

Több ezren tüntettek Budapesten; A PDSZ szerint az oktatás területén a „parlamenti henger átmegy mindenen”; Hatalmas a különbség a magyar fizetések között; Ki számít védett korú munkavállalónak?; A férfiak nyugdíja 18 ezerrel több, mint a nőké – infografika; Karácsony Gergely: 50 milliárd hiányzik a kasszából; 

 

Több ezren tüntettek Budapesten

Több ezren tüntettek Budapesten a közoktatás javításáért. Béremelést és a diákok, valamint a pedagógusok terheinek csökkentését követelték. A szakszervezetek egy-egy petíciót is átadtak az EMMI, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának. A tanárok követeléseit a nagy szakszervezeti konföderációk is támogatják. A kormány szerint a demonstrációra rátelepedett az ellenzék és a Soros-hálózatok. További részletek az ATV videójában.

 

A PDSZ szerint az oktatás területén a „parlamenti henger átmegy mindenen”

Többek között a központosítás és a társadalmi párbeszéd hiánya határozza meg az oktatáspolitikát – mondta Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) vezetője Szabad Oktatást! elnevezésű rendezvény záró eseményén vasárnap Budapesten. Szombaton több ezer tanár tüntetett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett demonstráción. Az Eduline beszámolója.

 

Hatalmas a különbség a magyar fizetések között

Kitartott a keresetek gyors növekedése Magyarországon a harmadik negyedévben is, miután a munkaerőhiány fennmaradt és a legkisebb kereseteket idén is érdemben emelte a kormányzat. Lássuk, melyik szektorban lehet a legjobban keresni! A Portfolio cikke.

 

Ki számít védett korú munkavállalónak?

Védett korú munkavállaló az, aki nyugdíjasnak nem minősül, és a munkáltató adott intézkedésének az időpontjában a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig legfeljebb öt év van hátra. Milyen különleges szabályok vonatkoznak a védett korú munkavállalóra? A D.A.S. JogSzerviz szakértője az Origo oldalán járja körbe a témát.

 

A férfiak nyugdíja 18 ezerrel több, mint a nőké – infografika

A nyugdíjasok többsége nő, ugyanakkor a havi ellátás szintje a férfiaknál érdemben magasabb. Az InfoTandem infografikája az ado.hu-n.

 

Karácsony Gergely: 50 milliárd hiányzik a kasszából

A szerződések és beruházások átvilágítása még javában zajlik a fővárosi önkormányzatnál, de az már kiderült, hogy 50 milliárd hiányzik három beruházás befejezéséhez. Karácsony Gergely főpolgármesterrel emellett az atlétikai centrumról, a parkolási maffiáról, a dugódíjról, a csatornázási művek visszavásárlásáról és arról is beszélgetett az mfor.hu munkatársa, hogy mennyire érzi magán a nyomást baráti szerződések megkötésére és pártkatonák foglalkoztatására. 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.