Cikkajánló – 2019. november 28.

A magyar kajára, az osztrák szórakozásra költi a legtöbbet; Háromnegyed milliárd forintért képezik tovább a pedagógusokat; Akkora a tanárhiány Zuglóban, hogy a szülők is a tankerülethez fordulnak; Nőtt a fiatal munkanélküliek száma – itt vannak a legfrissebb adatok; Munka nyugdíj mellett: nem mindenki örülhet; Szja-csökkentés: átlagosan 22 ezer forint fizetésemelést jelentene; 20 milliós megtakarítás kell a színvonalas nyugdíjas évekhez

 

A magyar kajára, az osztrák szórakozásra költi a legtöbbet

Messze a lakhatásra költik a legtöbbet az Európai Unióban élők: kiadásaik negyedét fordítják erre a célra, kétszer annyit, mint a második legköltségesebb közlekedési kiadásokra. Az Eurostat felmérése szerint a magyarok még regionálisan nézve is jól állnak a lakhatási költésben. A térségünkben arányaiban ugyanannyit költünk az otthonra, mint élelmiszerre. A napi.hu elemzése az Eurostat statisztikája alapján.

 

Háromnegyed milliárd forintért képezik tovább a pedagógusokat

Egyedüli ajánlattevőként a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. végezheti a “30 éve szabadon” emlékévhez kapcsolódó pedagógus továbbképzést, nettó 787 millió forintért. A napi.hu írása.

 

Akkora a tanárhiány Zuglóban, hogy a szülők is a tankerülethez fordulnak

Nyílt levélben fordultak a közép-pesti tankerületi központ igazgatójához a szülők a tanárhiány, a sérült gyerekek megfelelő ellátásának hiánya, a gyakori intézményvezető-váltások és a kinevezések körüli visszásságok, illetve az iskolai épületek rossz állaga miatt. Szerintük a tankerület eddig munkájának egy része csak látszatintézkedésekből állt. A zuglói problémák máshol is jelen vannak. Az eduline.hu cikke itt olvasható.

 

Nőtt a fiatal munkanélküliek száma – itt vannak a legfrissebb adatok

Hétezerrel nőtt a 15-24 éves fiatal munkanélküliek száma az augusztus-októberi időszakban. Ti is munkát kerestek, vagy pályakezdők vagytok? Az eduline.hu összeszedett néhány tippet, hogy könnyebb legyen az indulás.

 

Munka nyugdíj mellett: nem mindenki örülhet

Jövő júliustól változnának a tb-szabályok. Összevonnák az egyéni nyugdíjjárulékot, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, valamint a munkaerőpiaci járulékot. Az összevont társadalombiztosítási járulék a jelenlegi négy járulék alapján 18,5 százalék lenne. Az új tb-törvény tervezete emellett a nyugdíjasok munkavégzésének szabályain is változtatna, kedvező irányba. A járadékosok és a közszolgák számára rossz hír, hogy náluk nem változna semmi, megmaradnának a rájuk nézve büntetésként is felfogható kedvezőtlen szabályok. A 24.hu cikke.

 

Szja-csökkentés: átlagosan 22 ezer forint fizetésemelést jelentene

A változtatás egyszerre segítené a munkahelyteremtést, a befektetők Magyarországra csábítását és a feketefoglalkoztatás letörését. A dehir.hu cikke az MTI információi alapján.

 

20 milliós megtakarítás kell a színvonalas nyugdíjas évekhez

A magyarok közel hetven százaléka nem számít arra, hogy a kényelmes megélhetéshez elegendő állami nyugdíja lesz, a meglévő életszínvonal fenntartásához pedig átlag 19,8 millió forint megtakarítást kellene felhalmozni a munkával töltött évek alatt – derül ki a SIGNAL IDUNA Biztosító megbízásából készült felmérésből, melyet a novekedes.hu ismertetett.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?