Cikkajánló – 2019. november 28.

A magyar kajára, az osztrák szórakozásra költi a legtöbbet; Háromnegyed milliárd forintért képezik tovább a pedagógusokat; Akkora a tanárhiány Zuglóban, hogy a szülők is a tankerülethez fordulnak; Nőtt a fiatal munkanélküliek száma – itt vannak a legfrissebb adatok; Munka nyugdíj mellett: nem mindenki örülhet; Szja-csökkentés: átlagosan 22 ezer forint fizetésemelést jelentene; 20 milliós megtakarítás kell a színvonalas nyugdíjas évekhez

 

A magyar kajára, az osztrák szórakozásra költi a legtöbbet

Messze a lakhatásra költik a legtöbbet az Európai Unióban élők: kiadásaik negyedét fordítják erre a célra, kétszer annyit, mint a második legköltségesebb közlekedési kiadásokra. Az Eurostat felmérése szerint a magyarok még regionálisan nézve is jól állnak a lakhatási költésben. A térségünkben arányaiban ugyanannyit költünk az otthonra, mint élelmiszerre. A napi.hu elemzése az Eurostat statisztikája alapján.

 

Háromnegyed milliárd forintért képezik tovább a pedagógusokat

Egyedüli ajánlattevőként a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. végezheti a “30 éve szabadon” emlékévhez kapcsolódó pedagógus továbbképzést, nettó 787 millió forintért. A napi.hu írása.

 

Akkora a tanárhiány Zuglóban, hogy a szülők is a tankerülethez fordulnak

Nyílt levélben fordultak a közép-pesti tankerületi központ igazgatójához a szülők a tanárhiány, a sérült gyerekek megfelelő ellátásának hiánya, a gyakori intézményvezető-váltások és a kinevezések körüli visszásságok, illetve az iskolai épületek rossz állaga miatt. Szerintük a tankerület eddig munkájának egy része csak látszatintézkedésekből állt. A zuglói problémák máshol is jelen vannak. Az eduline.hu cikke itt olvasható.

 

Nőtt a fiatal munkanélküliek száma – itt vannak a legfrissebb adatok

Hétezerrel nőtt a 15-24 éves fiatal munkanélküliek száma az augusztus-októberi időszakban. Ti is munkát kerestek, vagy pályakezdők vagytok? Az eduline.hu összeszedett néhány tippet, hogy könnyebb legyen az indulás.

 

Munka nyugdíj mellett: nem mindenki örülhet

Jövő júliustól változnának a tb-szabályok. Összevonnák az egyéni nyugdíjjárulékot, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, valamint a munkaerőpiaci járulékot. Az összevont társadalombiztosítási járulék a jelenlegi négy járulék alapján 18,5 százalék lenne. Az új tb-törvény tervezete emellett a nyugdíjasok munkavégzésének szabályain is változtatna, kedvező irányba. A járadékosok és a közszolgák számára rossz hír, hogy náluk nem változna semmi, megmaradnának a rájuk nézve büntetésként is felfogható kedvezőtlen szabályok. A 24.hu cikke.

 

Szja-csökkentés: átlagosan 22 ezer forint fizetésemelést jelentene

A változtatás egyszerre segítené a munkahelyteremtést, a befektetők Magyarországra csábítását és a feketefoglalkoztatás letörését. A dehir.hu cikke az MTI információi alapján.

 

20 milliós megtakarítás kell a színvonalas nyugdíjas évekhez

A magyarok közel hetven százaléka nem számít arra, hogy a kényelmes megélhetéshez elegendő állami nyugdíja lesz, a meglévő életszínvonal fenntartásához pedig átlag 19,8 millió forint megtakarítást kellene felhalmozni a munkával töltött évek alatt – derül ki a SIGNAL IDUNA Biztosító megbízásából készült felmérésből, melyet a novekedes.hu ismertetett.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós