Cikkajánló – 2019. november 27.

Szigorítanák a tb-szabályokat: aki nem fizeti rendesen az egészségügyi szolgáltatási járulékát, elveszíti a térítésmentes orvosi ellátását; Minden közalkalmazott 100 ezer forintos év végi juttatást kap a VIII. kerületben; Milliókat kapnak a ki nem írt szabadságukért a bukott polgármesterek – Mutatjuk, kik zsebelhetik be a legtöbb pénzt; Jövőre sem emelik az öregségi nyugdíjminimumot, marad 28 500 forint; Nyugdíjemelés: „a bérekhez képest már nem ollónyílás van, hanem szakadék”; Kásler szerint nem igaz, hogy egyre kevesebb a pedagógus; Közlemények

 

Szigorítanák a tb-szabályokat: aki nem fizeti rendesen az egészségügyi szolgáltatási járulékát, elveszíti a térítésmentes orvosi ellátását

A parlament előtt lévő, a társadalombiztosítási ellátásokról szóló törvénytervezet szerint három havi tartozás (ez jelenleg 22500 forint) után érvénytelenítenék az adós taj-számát. A Népszava információi.

 

Minden közalkalmazott 100 ezer forintos év végi juttatást kap a VIII. kerületben

Pikó András korábban egy interjúban azt mondta, megszűnik a kerületben az a korábbi gyakorlat, amely szerint az önkormányzat 13. havi fizetést ad a közalkalmazottaknak. Akkor a polgármester úgy fogalmazott: megnézik, mennyi pénzük van, ehhez mérten kapnak majd a dolgozók juttatást az ünnepek előtt. A beszélgetésről készült video az ATV oldalán nézhető meg.

 

Milliókat kapnak a ki nem írt szabadságukért a bukott polgármesterek – Mutatjuk, kik zsebelhetik be a legtöbb pénzt

Több hónapnyi kiíratlan szabadságot halmoztak fel egyes városvezetők. A Blikk gyűjtése.

 

Jövőre sem emelik az öregségi nyugdíjminimumot, marad 28 500 forint

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2020-ban sem változik az öregségi nyugdíjminimum 28 500 forintos összege. Nincs a kormány napirendjén emelésről szóló javaslat – közölte Gulyás Gergely miniszter. Részletek a Privátbankár weboldalán.

 

Nyugdíjemelés: „a bérekhez képest már nem ollónyílás van, hanem szakadék”

Jóval 3 százalék feletti nyugdíjemelést és 2021-től a jelenleginél igazságosabb számítást követel a hét nyugdíjas szervezetet tömörítő Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa. Az Infostart cikke itt olvasható.

 

Kásler szerint nem igaz, hogy egyre kevesebb a pedagógus

Az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán hangsúlyozta, hogy a hírekkel ellentétben a tanárok száma egyre nő, és fizetésük is emelkedett az elmúlt években. Ráadásul Magyarország az európai átlag felett költ az oktatásra, ennek eredményeként jelenleg is több mint 800 intézményben zajlanak beruházások. Az ATV beszámolója az MTI nyomán.

 

Közlemények:

KSZSZ: A Kit. törvény tapasztalatai

Sorosozás helyett valódi béremelést minden pedagógusnak – A PSZ-nek nincsenek politikai céljai

Az OKSZ kiáll a PSZ jogos követelései mellett

Az ÉSZT csatlakozik a pedagógusok demonstrációjához

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a